Mișcare colosală a Microsoft pe piața jocurilor video
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Microsoft ajunge pe locul trei în industria jocurilor video
Microsoft ajunge pe locul trei în industria jocurilor video
Gigantul software Microsoft a anunţat marţi că cumpăra dezvoltatorul de jocuri video pentru suma colosală de 68,7 miliarde de dolari în numerar, cea mai mare tranzacţie încheiată vreodată în sectorul jocurilor video.

Suma de 95 de dolari oferită de Microsoft pentru fiecare acţiune Activision Blizzard reprezintă o primă de 45% faţă de preţul înregistrat vineri seară de titlurile Activision. Marţi, acţiunile Activision au înregistrat o creştere de aproape 38% până la o cotaţie de 65,39 dolari, după care tranzacţionarea titlurilor a fost oprită în urma anunţului de preluare făcut de Microsoft, transmite Reuters citat de Agerpres.

Activision Blizzard este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri video din lume, cu titluri precum StarCraft, Call of Duty, Diablo sau Warcraft. Compania a fost formată în 2008 prin fuziunea dintre Activision şi Vivendi Games, divizia de jocuri a conglomeratului media francez Vivendi, care a devenit cel mai mare acţionar al grupului nou înfiinţat.

După preluarea Activision Blizzard, Microsoft, producătorul consolelor de jocuri video Xbox, devine a treia cea mai mare companie de gaming din lume în funcţie de venituri.

Adevărul întunecat din spatele vânzării masive de acțiuni Tesla, Amazon, Microsoft

"Gaming-ul este cea mai dinamică şi mai interesantă categorie în sectorul de divertisment, pe toate platformele existente astăzi, şi va juca un rol cheie în dezvoltarea platformelor de metaverse", a declarat directorul general de la Microsoft, Satya Nadella.

Cererea pentru jocuri video a explodat în perioada pandemiei, în contextul în care consumatorii obligaţi să stea în casă au jucat mai multe jocuri pentru a se destinde.

Pentru Microsoft, colecţia de jocuri a Activision va conferi platformei de gaming Xbox un avantaj faţă de consolele Playstation ale grupului japonez Sony, care de mai mulţi ani se bucură de un flux constant de jocuri exclusive. 

Achiziția reprezintă, de asemenea, pariul multinaționalei americane pe "metaverse", lumi virtuale online în care oamenii pot lucra, se pot juca și socializa, așa cum fac deja mulți dintre cei mai mari concurenți ai săi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel