Mihai Daraban, preşedintele CCIR: Creşterea exporturilor reprezintă mijlocul de a dezvolta economia românească pe termen lung

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a avut, în data de 2 mai a.c., o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Maroc în România, E.S. Dl. Hassan Abouyoub, în contextul strategiei Camerei Naționale de a readuce business-ul românesc pe piețele tradiționale.

„Dezvoltarea exporturilor reprezintă un mijloc de a spori gradul de competitivitate și, totodată, de a dezvolta economia românească pe termen lung. Astfel, strategia CCIR privind promovarea mediului de afaceri autohton are în vedere recucerirea piețelor tradiționale. Mediul de afaceri din România trebuie să revină pe piețele tradiționale, acolo unde, în trecut, reușea să dezvolte relații economice puternice.

În mod cert, zona Africii de Nord este una foarte ofertantă, iar dacă luăm în considerare creșterea volumului schimburilor comerciale cu Maroc, din ultima perioadă, constatăm un trend ascendent, o apreciere a sumei de la 786,1 milioane de euro, cât se înregistra la sfârșitul anului 2019, până la 1,2 miliarde de euro, la sfârșitul anului 2022.

Profit de această ocazie pentru a invita oamenii de afaceri din Maroc să participe la INDAGRA, cel mai important târg agricol din Estul Europei, în cadrul căruia putem organiza un eveniment special dedicat dinamizării relațiilor bilaterale România-Maroc”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban. 

„În prezent, Marocul dezvoltă strategia de dinamizare a comerțului cu statele care fac parte din Uniunea Europeană și, având în vedere relația tradițională pe care o avem cu România, ne bazăm foarte mult pe implicarea atât a țării dumneavoastră, cât și a CCIR în dezvoltarea unor proiecte comune de anvergură. Ne dorim foarte mult să organizăm o misiune economică la București, chiar în marja târgului INDAGRA, Asociația Exportatorilor din Maroc fiind foarte interesată de piața românească, mai ales în ceea ce privește sectoarele auto, IT&C, logistică, servicii și turism.

Așa cum a menționat și președintele CCIR, dl. Mihai Daraban, rezultatele care vizează schimburile comerciale dintre cele două state sunt în creştere de la an la an, ceea ce înseamnă că există un potențial economic ridicat care trebuie să fie exploatat la maximum”, a declarat Ambasadorul Regatului Maroc în România, E.S. dl. Hassan Abouyoub.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Certificat de înregistrare fiscală / Ilustrație: DCBusiness
Sebastian Burduja
Oameni de afaceri / Foto: Freepik
Donald Trump
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Locuri de muncă
Un cuplu semnează un contract / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Unsplash
Elon Musk / FOTO: Facebook
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Santierul Naval Mangalia
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Reactorul EAST / Foto: HFIPS
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik

pixel