Americanii, interesați de agricultura românească. Cine a comparat Brăila cu Chicago
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Accesul la irigații a dus la creștere producției agricole
Accesul la irigații a dus la creștere producției agricole
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) în colaborare cu Ambasada SUA la București a organizat, astăzi,  Forumul Securitatea Alimentelor și a Resurselor de Apă,  eveniment ce are loc în marja Târgului Comercial Indagra, aflat în desfășurare la Romexpo. 

Principalele teme de dezbatere de pe agenda de lucru a Forumului vizează strategiile de securitate națională în agricultură, în vederea asigurării alimentelor și resurselor de apă pentru supraviețuirea în caz de dezastre. Totodată, se urmărește promovarea reabilitării canalelor de irigații, modernizarea barajelor de apă și reducerea riscurilor inundațiilor, precum și creșterea randamentului producției în agricultură și dezvoltarea potențialului de comerț exterior al României.

Președintele CCIR, Mihai Daraban a amintit implicarea CCIR în promovarea companiilor românești din toate zonele de activitate, „însă dacă ne referim la sectorul agricol, fără nicio îndoială Indagra este de departe ce mai mare manifestare expozițională”, a subliniat  Președintele Daraban. „Trebuie să ne concentrăm atenția către potențialul colosal al Statelor Unite pentru România, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere strategic. Este o țară cu un PIB cu 2 mii de miliarde de dolari peste cel al Uniunii Europene, cu o economie bazată pe inovare și cercetare unde noi avem atât de multe de învățat. (...) Agricultura românească, cu toată retehnologizarea pe care de altfel o regăsim prezentă la târg (n.r. Indagra), de atâția ani nu depășește 4,4 respectiv 4,5% din PIB. Agricultura ar trebui monitorizată prin prisma PIB-ului și mai puțin prin producția la hectar” a precizat Mihai Daraban. Recent, ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat că avem cea mai mare producție la hectar. 

 E.S. Ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, a declarat că una dintre prioritățile lui, ca ambsasdor al Statelor Unite ale Americii în România, este promovarea prosperității și impulsionarea schimburilor comerciale între companiile românești și cele din America.

"De când călătoresc în România, am observat potențialul enorm al agriculturii. În trecut, Brăila era un oraș la fel de important din punct de vedere al piețelor agricole, așa cum este acum Chicago. Prețul grâului era stabilit la Brăila. Productivitatea agricolă în România, comparativ cu statele din Uniunea Europeană sau chiar cu cele din restul lumii, arată un potențial enorm care poate fi îmbunătățit cu ajutorul tehnologiei”, a declarat Hans Klemm.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel