Avertismente ignorate: ce arată documentele confidențiale despre bugetul României
România se apropie periculos de...
O cerere pentru un proces în masă a fost depusă la Înalta Curte din Londra cu privire la operațiunile Uber în capitala Marii Britanii, între mai 2012 și martie 2018.
Taximetriștii susțin că Uber a indus în eroare autoritatea locală Transport for London (TfL) cu privire la modul în care sistemul său de rezervări de curse funcționează și, prin urmare, a încălcat normele de acordare a licențelor de închiriere privată.
Aceștia susțin că societatea le-a permis șoferilor săi să accepte rezervări direct de la clienți, în loc să treacă printr-un sistem central.
În cererea pentru acționarea în instanță taximetriștii afirmă că acest sistem de rezervare a fost „ilegal”, deoarece nu a respectat normele privind închirierea de vehicule private, și că Uber a indus în mod deliberat în eroare TfL cu privire la modul de funcționare a sistemului pentru a obține licența pe baza căreia a funcționat.
Taximetriștii spun că, în această perioadă, au suferit pierderi ca urmare a faptului că au avut mai puțini clienți sau au fost nevoiți să lucreze mai multe ore pentru a concura cu populara aplicație.
Un purtător de cuvânt al Uber a declarat „Aceste revendicări vechi sunt complet nefondate.
„Uber operează în mod legal în Londra, este pe deplin licențiată de TfL și este mândră să deservească milioane de pasageri și șoferi din întreaga capitală.”
Uber s-a confruntat anterior cu probleme legate de licența sa de operare a vehiculelor de închiriere privată în Londra.
TfL i-a refuzat licența în 2019, din cauza îngrijorărilor legate de încălcarea siguranței pasagerilor și a problemelor legate de transparență.
Dar i s-a permis să continue să funcționeze, iar apoi, în 2022, i s-a acordat o licență de doi ani și jumătate în Londra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România se apropie periculos de...
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
Andrei Badalov, în vârstă de 62...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...