Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Avion / FOTO: Freepik
Avion / FOTO: Freepik
Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele acestea, călătorii cu avionul. 

Întârzieri și anulări de zboruri vor afecta traficul aerian din Europa joi, deoarece autoritățile franceze nu au reușit să ajungă la un acord cu controlorii de trafic aerian pentru a evita greva, conform informațiilor furnizate de Reuters și AFP.

Peste 2.000 de zboruri au fost anulate joi în Europa, iar alte 1.000 sunt susceptibile să-și modifice rutele pentru a evita spațiul aerian francez, conform principalei asociații a companiilor aeriene europene, Airlines for Europe.

Autoritatea Aeronautică Civilă din Franța (DGAC) a cerut miercuri companiilor aeriene să anuleze 75% din zborurile programate pentru joi de pe aeroportul Paris Orly, 55% din cele de pe aeroportul Paris Charles-De-Gaulle și 65% din cele de pe aeroportul Marseille-Provence.

Grevele controlorilor de trafic aerian din Franța afectează frecvent călătoriile din Europa, restricționând nu doar zborurile care au originea sau destinația în Franța, ci și tranzitul prin spațiul aerian francez.

Compania aeriană low-cost Ryanair a avertizat că a fost nevoită să anuleze peste 300 de zboruri, inclusiv din Marea Britanie spre Spania sau Italia, ca urmare a grevei de joi, cerând oficialilor Uniunii Europene să exercite mai multă presiune asupra Franței pentru a limita impactul grevelor.

Anularea zborurilor a avut loc în ciuda faptului că SNCTA, cel mai mare sindicat al controlorilor de trafic aerian din Franța, a anunțat miercuri că a renunțat la acțiunea de protest programată pentru 25 aprilie, după ce a ajuns la un acord cu echipa managerială privind condițiile de muncă. Cu toate acestea, acest acord a venit prea târziu pentru a evita perturbarea traficului aerian și în plus, discuțiile cu celelalte sindicate nu au fost încă finalizate, a precizat DGAC.

Reprezentanții companiilor aeriene și-au exprimat îngrijorarea că grevele controlorilor de trafic aerian ar putea reprezenta un risc pentru Jocurile Olimpice de la Paris, în lipsa unor acorduri salariale suficiente în avans. Cu peste un milion de călători așteptați să ajungă la Paris cu ocazia Jocurilor Olimpice, grevele ar putea provoca perturbări semnificative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel