Miliardar american, despre abilitatea folosită de mulți oameni de succes
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Michael Rubin / FOTO: https://www.fanaticsinc.com/media-center
Michael Rubin / FOTO: https://www.fanaticsinc.com/media-center
Michael Rubin este proprietarul companiilor Fanatics și Rue Gilt Groupe. Miliardarul american spune că nu trebuie să ai studii în psihologie sau să fii prezicător pentru a anticipa rezultatul unei situații înainte ca aceasta să se întâmple. În schimb, trebuie să înveți să recunoști tiparele. Se pare că această abilitate este folosită de oamenii de mare succes.

Rubin are o avere netă la peste 11,5 miliarde de dolari și recunoaște că, fără Fanatics, companie care comercializează produse sportive, el nu ar fi avut succesul de astăzi. Firma este evaluată la 31 miliarde de dolari, iar Rubin susține că a reușit în această afacere folosind șabloane de recunoaștere. 

De exemplu, modul în care îi analizează pe potențialii angajați prin colectarea de date dincolo de CV-uri și interviuri lor: „Dacă îmi place un candidat, imediat ce iese pe ușă, încep să-i sun pe cei care sunt cunoscuți comuni, pentru a stabili un fel de tipar. Pentru mine, în evaluarea unui candidat 50% reprezintă interviul și 50% vine din ce învăț în culise”, spune Rubin.

Rubin nu este singurul care folosește această metodă. În 2016, la reuniunea anuală a acționarilor Berkshire Hathaway, patronul companiei, renumitul investitori Warren Buffett, a explicat că decizia sa de a nu investi în Valeant Pharmaceuticals, cunoscută acum sub numele de Bausch Health Companies, a fost determinată de recunoașterea modelelor.

Buffett a spus că a fost sfătuit să cumpere acțiuni Valeant, deoarece compania are potențial, iar investitorii obțin profituri bune pe măsură ce prețul acțiunilor a crescut. Buffett a spus însă că a întrezărit semne de avertizare în modelul de afaceri „profund defectuos” al Valeant, care nu a fost construit pe termen lung.

Intuiția lui nu l-a dezamăgit. Cu o lună înainte de reuniunea de la Berkshire, CEO-ul Valeant, Michael Parsons, a demisionat din funcție. La puțin timp, compania a fost acuzată de creștere artificială a prețurilor, astfel că în decurs de o lună, acțiunile producătorului de medicamente au scăzut cu 85%.

Nu poți deveni profesionist în recunoașterea tiparelor peste noapte, dar dacă exersezi în fiecare zi, vei deveni mai bun, a spus Rubin. „Trebuie să recunoști tipare în tot ceea ce faci”, a spus el.

Citește și Miliardarul Warren Buffett: ”Acesta este testul suprem al vieții”

Citește și Miliardarul Ray Dailo dezvăluie CADOUL perfect de Anul Nou

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel