În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
"China va fi un refugiu sigur pentru că aceasteă țară va continua să producă, va continua să crească din punct de vedere economic și, după cum știți, ratele dobânzilor în China sunt în scădere", a explicat Mobius într-un interviu pentru Bloomberg TV. De asemenea, el a adăugat că, după izbucnirea ostilităților din Ucraina, "creșterea cotei Chinei în portofoliu este o idee bună, fiind mai puțin expusă la riscuri".
Mark Mobius rămâne optimist și în privința aurului, care, dupa creșterea spectaculoasă de joi s-a stabilizat la un nivel destul de ridicat, semn al încrederii acordată metalului galben, considerat cel mai bun activ de refugiu. În opinia lui Mobius, aurul va continua să crească, pe fondul tensiunilor geopolitice, dar într-un ritm ceva mai lent. Prețul spot al aurului a atins, joi, 1949,03 dolari pe uncie, cel mai ridicat nivel din ianuarie 2021.
Activele din alte țări asiatice sunt, de asemenea, potențial defensive, deoarece sunt, de asemenea, izolate de conflicte, Mobius incluzând aici Thailanda, Vietnam și Indonezia. Totuși, miliardarul american îndeamnă la prudență, deoarece, în opinia sa, mișcările de pe piețe, evoluțiile acestora vor fi mixte, putând induce în eroare chiar și pe cei mai experimentați dintre jucătorii la burse. .
Citește și Buna dispoziție revine, timid, la bursele europene. Barilul de petrol, sub 100 dolari
Citește și Renault suspendă temporar activitatea fabricii din Moscova, din cauza deficitului de componente
"Va fi foarte important ca oamenii să știe să aleagă acțiunile, să știe ce se întâmplă în jur, să știe pe ce companii mizează, de unde sunt, ce legături, ce trecut au. De aceea, în astfel de perioade precauția reprezintă, se poate spune, chiar un instrument de protecție. Mai ales că, nu trebuie ignorat și faptul că ratele dobânzilor sunt în creștere", a conchis Mobius, avertizând investitorii să nu investească atunci când piețele bursiere sunt foarte volatile.
Mark Mobius are o carieră de 30 de ani la Franklin Templeton Investments, unde a condus fondul Templeton Emerging Markets Group. În acest timp, fondul a crescut de la 100 de milioane de dolari la peste 40 de miliarde de dolari în active aflate în administrare. În plus, investitorul a fost mult timp director independent al LUKOIL. În 2018, Mobius și-a creat propriul fond, Mobius Capital Partners.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...