Săptămâna trecută, Hindenburg a acuzat Icahn Enterprises că supraevaluează anumite active și că, pentru plata dividendelor, se bazează o structură „de tip piramidă Ponzi”, un sistem unde banii plasați de ultimii investitori sosiți permit să fie onorate randamentele promise celor anteriori.
Ca răspuns, Carl Icahn a spus că aceste declarații sunt menite să genereze profituri în detrimentul acționarilor pe termen lung ai companiei sale. „Hindenburg Research, companie fondată de Nathan Anderson, ar fi mai predispusă să se numească Blitzkrieg Research, având în vedere tacticile sale de distrugere fără drept de apel”, a adăugat miliardarul american într-un comunicat.
Problema este că Icahn Enterprises a surprins neplăcut mediul de afaceri, odată cu publicarea, miercuri, a rezultatelor financiare, cu o pierdere netă trimestrială de 270 de milioane de euro. În plus, firma lui Carl Icahn a anunțat că a fost contactată de procurorii federali, care doresc informații referitoare, printre altele, la „guvernanța corporativă, capitalizare, dividende, evaluare și materiale de marketing”.
Este o adevărată lovitură pentru Carl Icahn, un pionier al activismului acţionarial, cunoscut pentru criticile sale aduse companiilor tocmai pentru guvernare şi transparenţă, dar care nu a fost niciodată nevoit să se supună el însuşi unei asemenea presiuni.
Pentru Hindenburg, cele mai recente anunţuri de la Icahn Enterprises ridică noi întrebări cruciale cu privire la împrumuturile şi pierderile de portofoliu, ceea ce a antrenat o nouă depreciere a acțiunilor grupului, care au scăzut 3,51% pe Wall Street.
Nedezvăluirea informațiilor de bază despre anumite împrumuturi reprezintă o „amenințare critică pe termen scurt pentru deținătorii de unități IEP”, a spus Hindenburg. Icahn Enterprises a refuzat orice comentarii. .
Miliardar, ÎNȘELAT de propria intuiție! A pierdut o sumă URIAȘĂ
Unul dintre cei mai mari jucători de pe Wall Street a pierdut aproape tot ce a a investit în cel mai vechi serviciu de închirieri mașini, Hertz. Anul trecut însă, compania cu o istorie de o sută de ani a declarat că intră în faliment și a demarat demersurile necesare.
Miliardarul Carl Icahn a fost cel mai mare acționar al Hertz - compania Hertz Associates Holding a deținut 39% din capitalul firmei. Omul de afaceri a cumpărat acțiunile Hertz în 2014 și nu a vândut nimic chiar și în condițiile în care pandemia de coronavirus a condus la reducerea călătoriilor cu avionul și cu autoturismele. Dimpotrivă, în perioada 10-12 martie, Icahn a mai preluat un pachet de 11,4 milioane acțiuni, pentru 84,8 milioane de dolari. Citește mai departe AICI
I se spune investitorul-gropar. Toți se tem de el!
Tatăl nu i-a permis fiului său să meargă la o școală de prestigiu. Carl Icahn a crescut și a demonstrat că poate obține tot ce își dorește. Este detestat și trezește teamă. I se spune investitorul-gropar. Aflând că Icahn a cumpărat un pachet minoritar de acțiuni, conducătorii și fondatorii companiei se grăbesc, de regulă, să răscumpere acțiunile la un preț mai mare.
”În viață și afaceri sunt două greșeli vitale ... Prima - să acționezi pripit, fără să gândești, să analizezi, și a doua - să nu faci nimic”, spune Carl Icahn.
Carl Icahn poate trezi admirație și ură, dar drumul parcurs de la băiatul dintr-o familie nevoiașă la unul dintre cei mai bogați oameni ai lulmii merită respect. Nu s-a născut într-o familie înstărită, nu a beneficiat de avantajul altora de a-și aleger singuri drumul în viață. Dimpotrivă, când școala Widmore, de elită, și-a exprimat disponibilitatea de a plăti taxele pentru tânărului, tatăl lui Icahn, un cântăreț de operă fără carieră, a considerat că fiul său nu trebuie să iasă în evidență. Prin urmare, l-a înscris la o școală obișnuită. Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...