Miliardarul Warren Buffett: ”Acesta este testul suprem al vieții”
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
La cei 92 de ani ai săi, miliardarul american își permite să dea lecții de viață
La cei 92 de ani ai săi, miliardarul american își permite să dea lecții de viață
"Dacă ajungi la vârsta mea, dar nimeni nu are o părere bună despre tine, nu-mi pasă câți bani ai în cont, pentru că viața ta este un dezastru", a spus, la un moment dat, renumitul investitor aemrican Warren Buffett, acum în vârstă de 92 de ani.

Aceste cuvinte au fost răspunsul oferit de unul dintre cei mai bogați oameni din lume unui grup de studenți de la Georgia Institute of Technology, care l-au rugat pe Buffett să formuleze o definiție a succesului în afaceri. 

În biografia sa, ”Snowball: Warren Buffett and the Business of a Lifetime”, miliardarul ridică ștacheta succesului la un nivel pe care majoritatea oamenilor îl pot atinge dacă se străuiesc suficient. Iată ce a spus omul de afaceri:

"Cunosc o mulțime de oameni care au o mulțime de bani, organizează dineuri simandicoase cu o grămadă de invitați, numele lor este imprimat deasupra intrărilor în secții de spital. Dar adevărul este că nimeni în lume nu au o părere bună despre ei, nimeni nu-i are la suflet. Iar acesta este testul suprem al modului în care v-ați trăit viața. Cu cât oferi mai multă iubire, mai multă afecțiune față de cei din jur, cu atât mai mult primești”.

Publicația americană Inc propune două modalități prin care poate fi transpus în practică sfatul miliardarului Warren Buffett. 

1. Lucrați cu oamenii pe care îi iubiți

Buffett a spus odată: "Iubesc fiecare zi. Adică, lucrez doar cu oameni care îmi plac. Nu există o meserie mai distractivă decât cea de director al Berkshire și mă consider norocos că sunt acolo unde sunt." Berkshire este un conglomerat de holdinguri care deține participații de control în alte companii.

Munca poate fi obositoare, dar cele mai bune locuri de muncă sunt cele unde oamenii vin cu plăcere. Astfel de companii au o cultură pozitivă, angajații nu se simt ca atare, ci parte a unei comunități, a unei familii, iar managerilor le pasă de angajații lor.

2. Faceți ceea ce vă place

Cu mai mulți ani în urmă, Buffet spunea: "În afaceri, cei mai de succes oameni sunt cei care fac ceea ce le place. A face ceea ce îți place îți oferă un scop, îți alimentează dorința de a te trezi dimineața.

Un studiu publicat în Harvard Business Review a arătat că, pentru a fi pe deplin mulțumiți, oamenii trebuie să simtă că munca lor contează, ajută la realizezea a ceva important. Când oamenii găsesc un sens în munca lor, nu numai că sunt mai impliniți, dar se simte și o creștere a productivității. 

Între timp, ChatGPT, un chatbot versatil de inteligență artificială de la OpenAI, a explicat strategia de investiții a lui Warren Buffett și a indicat două acțiuni care corespund criteriilor de alcătuire a portofoliului miliardarului, scrie Business Insider.

"Cea mai importantă strategie de investiții a lui Warren Buffett valoarea, care presupune identificarea companiilor subevaluate, cu un potențial de creștere puternic și un avantaj competitiv puternic, și apoi păstrarea acestor investiții pe termen lung", a stabilit ChatGPT. Pe de altă parte, Warren Buffett investește în afaceri pe care le înțelege, concentrându-se pe companii cu randamente previzibile și cu un istoric solid de creștere a veniturilor. 

Citește și Warren Buffett donează acțiuni Berkshire Hathaway în valoare de 758 milioane $

Buffett, alături de fondatorul Microsoft, Bill Gates, și soția sa Melinda, au aderat la Giving Pledge în 2010. Soții Gates a divorțat în 2021, dar fundația lor comună funcționează încă. Buffett s-a angajat ca 99% din activele sale să fie donate în scopuri caritabile în timpul vieții sau după moartea sa. Fundația Bill și Melinda Gates a primit deja un total de peste 32 de miliarde de dolari de la Oracle of Omaha.

În luna iunie a acestui an, Buffett a organizat ultimul său dineu caritabil, care a strâns un record de 19 milioane de dolari. Șeful Berkshire Hathaway, în vârstă de 92 de ani, a organizat astfel de întâlniri în fiecare an începând cu anul 2000 - singurele excepții fiind 2020 și 2021. Fondul a strâns peste 53 de milioane de dolari pentru Fundația Glide, care îi ajută pe cei săraci, pe cei fără adăpost și pe dependenții de droguri....

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Reguli noi pentru agenții imobiliari

Un proiect de lege recent depus la Senatul României...

Avertizare meteo. Iarna se întoarce în forță

Meteorologii au transmis o avertizare generală valabilă...


pixel