Prefectul județului Hunedoara, Marian Călin, a spus că există o solidaritate a minerilor de la Mina Vulcan cu cei de la Mina Lupeni. ”Din păcate, lucrurile s-au acutizat și au început proteste spontane și la celelalte mine” a spus Marian Călin, la Antena 3. El afirmă că minerii insistă să li se ofere cât mai repede restanțele salariale. Reprezentanți ai Complexului Energetic Hunedoara se află la ministrul Energiei, la discuții, conform prefectului. Prefectul a fost acuzat de o atitudine nepotrivită, pentru că a vrut să facă un selfie cu ei: ”Am vrut să destind atmosfera. Cunosc foarte bine mediul minier, familia mea a lucrat în mină, și eu la fel. (...) Acuzațiile cu conotații politică nu cred că-și au rostul” a mai spus el, potrivit DCNews.
UPDATE: ”Unitate, unitate, unitate” au început să strige minerii când a venit liderul de Mina Livezeni, unde minerii sunt blocați în subteran de ieri de la schimbul trei.
"Minerii şi Valea şi-au pierdut răbdarea", mai spun ortacii care protestează.
”Să scoată ce au furat de pe spatele nostru”/ ”Ne-au furat banii”
Minerii îşi cer banii în faţa celor care au venit să le asculte doleanţele. "Mincinosule, banii. Adu', mă, banii!", şi "hoţii, hoţii" sunt câteva dintre lucrurile strigate de minerii care se plâng că nu mai au nici bani de benzină pentru a ajunge de acasă la serviciu. ”Ne-am săturat, de unde or să fie bani? Nu plecăm de aici până nu ni se dau banii”, ”Să vină Iohannis și Cîțu”, ”Să scoată ce au furat de pe spatele nostru”, ”Ne-au furat banii” au spus minerii.
Aceştia mai cer şi demisia şefilor, dar şi ca salariile să fie plătite pe 15 şi 30 ale lunii, să le fie date tichetele de masă restante, dar şi plata restanţelor la decontul de transport şi ajutorul de încălzire.
Reprezentantul conducerii, trimis să discute cu minerii, le-a spus acestora că salariile întârzie din cauza procedurii de insolvenţă şi că până la această procedură, nimeni nu a avut probleme cu banii.
Potrivit administratorului special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, minerii nu vor să accepte ca salariile să fie achitate până pe 26 februarie, aşa cum s-a convenit miercuri dimineaţă la finalul unui alt protest spontan. Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit achitate în data de 15 a lunii, însă acestea au fost întârziate din cauză că societatea a rămas fără jumătate din fondurile necesare pentru plata acestora. De la 1 ianuarie, veniturile CEH s-au redus cu 7 milioane de lei, deoarece complexul nu mai beneficiază de sumele de bani provenite din asigurarea serviciilor de sistem şi de ajutorul de stat pentru Mina Lonea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...
China face un pas înainte în...
A încetat din viaţă Papa Francisc.
Cristina Popescu, directorul...
Șocul comercial declanșat de...
Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...
China acuză SUA de abuz...
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...
Cifrele săptămânii de la Bursa...
Potrivit unui studiu, circa 15%...
Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...
Preşedintele Renault,...
Un avion Boeing destinat Chinei...
Numărul locuinţelor asigurate...
Redacţia DC Business vă urează...
Grupaj de ştiri.
În noile condiții generate de războiul tarifelor,...
Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...
Cererea globală de cupru explodează: investiții de peste...
Volkswagen ar putea muta o...