Ministerul Dezvoltării a aprobat 48 de noi proiecte finanţate prin PNRR
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Unele salarii au crescut
Unele salarii au crescut
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei finanţează 48 de noi investiţii, în 41 de localităţi din România, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a anunţat, miercuri, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Proiectele, în valoare totală de 289.835.287,75 de lei, au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele 'Valul Renovării' şi 'Fondul Local' din PNRR.

Astfel, pentru 'Valul Renovării', au fost aprobate 6 noi proiecte, în valoare totală de 34.607.816,91 lei, depuse de 6 autorităţi locale pentru lucrări de eficientizare energetică şi asigurarea siguranţei seismice şi la incendiu a unor blocuri de locuinţe şi a unei şcoli, potrivit unui comunicat de presă al MDLPA.

Pentru 'Fondul Local', au fost aprobate 42 de noi proiecte, în valoare totală de 255.227.470,84 lei, depuse de 35 de autorităţi locale, pentru proiecte care vizează reabilitarea şi eficientizarea energetică a unor instituţii publice (şcoli, spitale şi sedii administrative), asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziţionarea de mijloace de transport electrice, precum şi construirea de locuinţe pentru tineri.

Lista proiectelor finanţate este disponibilă la secţiunea Dezvoltare teritorială, subsecţiunea PNRR - Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a paginii Ministerului Dezvoltării: https://www.mdlpa.ro/pages/pnrr.

Adrian Tănase (BVB): Numărul de investitori creşte. Am ajuns la peste 120.000

Adrian Tănase (BVB): Pe investiţiile directe pe bursă am ajuns la peste 120.000 de investitori.

Peste 120.000 de investitori s-au înregistrat pe investiţiile directe pe bursă, dublu faţă de sfârşitul anului 2019, a afirmat miercuri directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Adrian Tănase, la un eveniment de specialitate.

"Deschid astăzi (miercuri, n.r.) evenimentul pe care-l organizăm cu Asociaţia Administratorilor de Fonduri pe care îl organizăm cu o anumită regularitate - să primim update-urile, mai ales despre industria de fonduri deschise de investiţii - şi să vedem care au fost performanţele acestei industrii, să vedem care au fost performerii acestei industrii şi care sunt strategiile din trecut şi pe viitor. Interesul nostru pentru aceste discuţii este unul foarte important", a afirmat Adrian Tănase, la dezbaterea cu administratorii de fonduri de investiţii "Între riscuri şi oportunităţi".

În opinia sa, ceea se întâmplă în industria fondurilor deschise de investiţii reprezintă un barometru foarte important despre sentimentul general referitor la investiţiile pe piaţa de capital.

El a afirmat că se vede o rezilienţă destul de importantă în partea de equities, indicele Total Return, care include şi dividendele, fiind într-un teritoriu pozitiv, ceea ce demonstrează faptul că "piaţa a rezistat destul de bine fluctuaţiilor şi turbulenţelor care s-au întâmplat în acest an".

"Ceea ce ne bucură este faptul că numărul de investitori creşte. Pe investiţiile directe pe bursă am ajuns la peste 120.000 de investitori direcţi. Este o dublare faţă de sfârşitul anului 2019. Avem evoluţii similare şi pe industria de fonduri deschise", a mai spus directorul general al BVB.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel