Ministerul Economiei a transmis joi 5.421 de contracte către antreprenorii care au aplicat pentru microgranturi
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Bugetul schemei 2 din granturile, suplimentat la un miliard de lei
Bugetul schemei 2 din granturile, suplimentat la un miliard de lei
Ministerul Economiei a transmis joi 5.421 de contracte către antreprenorii care au aplicat pentru microgranturi în cadrul schemei 1 a programului pentru IMM-uri iar beneficiarii vor primi fondurile după ce vor semna aceste documente.

Schema 1 prevede acordarea de microgranturi de 2000 de euro pentru fiecare beneficiar.

"5.421 de contracte au plecat aseară (joi seara, n.r.) către beneficiarii măsurii 1! MEEMA a transmis aseară 5.421 de contracte către antreprenorii care au aplicat pentru microgranturi în cadrul schemei 1 a programului pentru IMM-uri. Odată semnate de către beneficiari, aceştia din urmă vor intra în posesia fondurilor pentru care au aplicat. Conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă adoptate miercuri de Guvern, măsura va fi redeschisă, astfel încât toate fondurile alocate să fie accesate de către antreprenorii interesaţi", precizează Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri pe pagina sa de Facebook.

Guvernul a aprobat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care este suplimentat de la 350 de milioane de euro la un miliard de euro bugetul schemei 2 din granturile acordate întreprinderilor mici şi mijlocii, a afirmat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, în briefingul de presă al şedinţei de Guvern.

Boloș: Am găsit soluţia pentru a onora solicitările IMM-urilor privind programul de granturi pentru capital de lucru

"Am aprobat modificările la Ordonanţa de Urgenţă 130. Este vorba de ordonanţa privind schemele de ajutor de stat de un miliard de euro pentru IMM-uri: schema 1 - microgranturi de 2.000 de euro, schema 2 - granturi pentru capital de lucru de până la 150.000 de euro şi schema 3 - granturi pentru investiţii de până la 200.000 de euro. Am suplimentat de la 350 de milioane de euro la un miliard de euro bugetul schemei 2, pentru ca toţi cei care au depus proiecte pe schema 2, toate cele 22.226 de firme, cele care sunt eligibile, să poată fi finanţate", a spus ministrul.

Pentru schema 1 au fost modificate condiţiile de eligibilitate privind cifra de afaceri pentru 2019, care era de 5.000 de euro. Pentru companiile care au fost înfiinţate în cursul anului 2019, cifra de afaceri va fi calculată ca produs între numărul de luni în care firma a funcţionat şi suma de 415 euro, media lunară a celor 5.000 de euro.

Pentru schema 1, Guvernul a adăugat pe listă întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale care şi ele sunt întreprinderi mici şi mijlocii.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat, în 22 octombrie, că peste 29.000 de aplicanţi s-au înscris pentru accesarea fondurilor nerambursabile din cadrul primei măsuri din schema de granturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel