Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Iată textul proiectului de hotărâre:
HOTĂRÂRE
privind unele măsuri pentru vânzarea unui pachet de acțiuni deținut de statul român din capitalul social al Societății "OMV Petrom" S.A. – București
Având în vedere Decizia civilă nr. 2370/08.05.2019 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de contencios administrativ și fiscal, în dosarul nr. 1442/2/2015 prin care Guvernul României a fost obligat să adopte o hotărâre pentru punerea în aplicare a dispozițiilor art. 9 din Anexa 1 a O.U.G. nr. 49/1997, astfel cum a fost modificată prin O.G. nr. 55/2003, în vederea vânzării de acțiuni ale OMV PETROM SA până la limita de 8% din capitalul social, la același preț la care au fost vândute acțiunile în cadrul procesului de privatizare,
În temeiul prevederilor articolului 108 alin. (2) din Constituţia României, republicată și al dispozițiilor art. I, IV și V din Ordonanţa Guvernului nr. 55/2003 privind unele măsuri pentru derularea procesului de privatizare a Societăţii Naţionale a Petrolului “Petrom” S.A. Bucureşti, precum şi pentru modificarea şi completarea cadrului legal în domeniul privatizării pentru societăţile comerciale aflate în portofoliul Ministerului Economiei şi Comerţului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 605 din 26 august 2003, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre:
Art.1. - (1) Se aprobă vânzarea de către Ministerul Energiei în mod direct către salariații Societății Naționale a Petrolului “Petrom” S.A. București, denumiți în continuare persoane îndreptățite, a unui număr de 382.103.818 acțiuni nominative, dematerializate, emise de Societatea "OMV Petrom" S.A. – București, reprezentând un procent de 0,999% din valoarea de 3.821.038.185,9 lei a capitalului social înregistrat la data de 23.07.2004, data semnării contractului de privatizare cu investitorul strategic OMV AKTIENGESELLSCHAFT Austria.
(2) Vânzarea acțiunilor se realizează la același preț/acțiune cu care acțiunile emise de societate s-au vândut către investitorul strategic OMV
AKTIENGESELLSCHAFT Austria, reprezentând echivalentul în lei a sumei de 0,0525 Euro conform hotărârii Adunării Generale Extraordinare a S.C. ”Petrom” – S.A. București din 14.09.2004, publicată în Monitorul Oficial, Partea a IV-a la data de 28.09.2004, respectiv la prețul de 0,2158 lei/acţiune.
(3) Determinarea numărului de acțiuni ce vor fi oferite spre vânzare către fiecare persoană îndreptățită se realizează prin împărțirea numărului de acțiuni prevăzut la alin. (1) la numărul de persoane îndreptățite care îndeplinesc condițiile prevăzute la art. 2. În situația în care nu rezultă pentru fiecare persoană îndreptățită un număr întreg de acțiuni ce pot fi achiziționate, atunci se operează rotunjirea în minus a acestui număr.
(4) Achiziționarea acțiunilor oferite în vânzare se realizează doar către persoanele îndreptățite, în mod individual.
(5) Acțiunile nevândute ca urmare a neexercitării dreptului de cumpărare și/sau neachitării prețului acestora, în termenele și condițiile stabilite prin ordinul ministrului energiei prevăzut la art. 4, rămân în proprietatea statului român.
Art.2. - În scopul prezentei hotărâri, persoane îndreptățite sunt salariații Societății Naționale a Petrolului “Petrom” S.A. București cu contract individual de muncă în vigoare la data semnării Contractului de privatizare cu investitorul strategic OMV AKTIENGESELLSCHAFT Austria, respectiv la data de 23 iulie 2004.
Art.3. - Se interzice înstrăinarea acțiunilor achiziționate de către persoanele îndreptățite pentru o perioadă de 1 an, calculată începând de la data transferului dreptului de proprietate a acestora.
Art.4. In termen de 180 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Ministerul Energiei aprobă prin ordin al ministrului care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, procedurile, termenele şi condiţiile pentru vânzarea directă către persoanele îndreptățite a pachetului de acţiuni prevăzut la articolul 1.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...