Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
El a făcut această precizare cu privire "la speculaţiile apărute în spaţiul public referitoare la o aşa-zisă creştere a deficitului bugetar prognozată pentru bugetul anului 2019, ca urmare a plăţilor efectuate de actualul guvern pentru achiziţia unor echipamente militare pentru Armata României".
"Bugetul Ministerului Apărării Naţionale a fost aprobat prin Legea nr.50/2019 privind bugetul de stat pe anul 2019, în sumă totală de 20.590.658 mii lei, respectiv 2% din PIB. Pe parcursul anului 2019, MApN nu a solicitat la rectificările bugetare operate fonduri suplimentare, mai mult, a făcut economii, în sumă de 143 de milioane de lei, care au fost cedate către Ministerul Finanţelor Publice pentru Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Având în vedere faptul că o parte din programele esenţiale de înzestrare cu echipamente şi tehnică militară, prevăzute la finanţare, nu au putut fi demarate, din motive independente de voinţa MApN (cum ar fi programele "Corvetă multifuncţională" şi "Sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă"), sumele alocate pentru aceste programe au fost redistribuite, fără a depăşi bugetul alocat, pentru plata unei tranşe pentru programul de înzestrare cu rachete Patriot", a precizat Ciucă, pe Facebook.
Deficit bugetar. Lia Olguța Vasilescu: Guvernul cumpără rachete de două miliarde
De asemenea, a arătat ministrul, propunerea legislativă avizată de Guvern în şedinţa de joi, 28 noiembrie, pentru achiziţia a încă cinci aeronave F-16 nu va produce efecte asupra bugetului din acest an.
"Propunerea legislativă a fost transmisă Parlamentului României, cu solicitarea de a fi dezbătută şi adoptată în procedură de urgenţă, urmând ca primele patru aeronave să sosească în anul 2020, iar ultima în anul 2021. Ca atare, Ministerul Apărării Naţionale s-a încadrat cu rigoare în prevederile bugetare aprobate pentru anul 2019, fără a influenţa în niciun fel evoluţia ţintei de deficit pentru acest an, precum şi fără a pune presiune pe bugetul anului 2020", a mai spus ministrul Ciucă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...