”Sărăcia este atestată statistic”. Mircea Coșea: Noul președinte trebuie să fie sincer
Deficitul bugetar pune presiune...
El a făcut această precizare cu privire "la speculaţiile apărute în spaţiul public referitoare la o aşa-zisă creştere a deficitului bugetar prognozată pentru bugetul anului 2019, ca urmare a plăţilor efectuate de actualul guvern pentru achiziţia unor echipamente militare pentru Armata României".
"Bugetul Ministerului Apărării Naţionale a fost aprobat prin Legea nr.50/2019 privind bugetul de stat pe anul 2019, în sumă totală de 20.590.658 mii lei, respectiv 2% din PIB. Pe parcursul anului 2019, MApN nu a solicitat la rectificările bugetare operate fonduri suplimentare, mai mult, a făcut economii, în sumă de 143 de milioane de lei, care au fost cedate către Ministerul Finanţelor Publice pentru Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Având în vedere faptul că o parte din programele esenţiale de înzestrare cu echipamente şi tehnică militară, prevăzute la finanţare, nu au putut fi demarate, din motive independente de voinţa MApN (cum ar fi programele "Corvetă multifuncţională" şi "Sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă"), sumele alocate pentru aceste programe au fost redistribuite, fără a depăşi bugetul alocat, pentru plata unei tranşe pentru programul de înzestrare cu rachete Patriot", a precizat Ciucă, pe Facebook.
Deficit bugetar. Lia Olguța Vasilescu: Guvernul cumpără rachete de două miliarde
De asemenea, a arătat ministrul, propunerea legislativă avizată de Guvern în şedinţa de joi, 28 noiembrie, pentru achiziţia a încă cinci aeronave F-16 nu va produce efecte asupra bugetului din acest an.
"Propunerea legislativă a fost transmisă Parlamentului României, cu solicitarea de a fi dezbătută şi adoptată în procedură de urgenţă, urmând ca primele patru aeronave să sosească în anul 2020, iar ultima în anul 2021. Ca atare, Ministerul Apărării Naţionale s-a încadrat cu rigoare în prevederile bugetare aprobate pentru anul 2019, fără a influenţa în niciun fel evoluţia ţintei de deficit pentru acest an, precum şi fără a pune presiune pe bugetul anului 2020", a mai spus ministrul Ciucă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar pune presiune...
Două institute de sondare care au realizat exit poll,...
Candidatul Alianței electorale...
Candidatul independent la...
Candidatul AUR la președinția...
Aproape 13.000 de firme...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Capitalizarea bursei scade cu...
Recent, bursele mondiale au...
Autoritățile au promis un plus de peste 9%.
Bitcoin, dincolo de statutul de...
„Vor fi necesare mai multe...
Iată cele mai importante...
Dacă folosești frecvent...
Ultima escaladare tarifară a...
Miliardarul american Elon Musk...
La Harvard, mândrie și teamă în...
Vânzările în țările europene au scăzut dramatic în...
Practic, este sfârșitul unei ere.
Deocamdată este vorba de doar câteva produse.
Totuși, nu toate sectoarele au de suferit din cauza...
Avertisment de la Buffett, falimente în scădere, scandal...
ONRC: Numărul firmelor care...
Prezență record la urne în...
Românii trebuie să-și expoateze din nou imaginația și...
Arabia Saudită, Rusia și alți...
Warren Buffett critică...