Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Ce presupune acest proiect? Potrivit ministrului Boloș, este vorba despre introducerea în mediul rural a unor sisteme centralizate de mici dimensiuni pentru asigurarea energiei termice, respectiv a încălzirii și apei calde în locuințe.
Schimbare radicală în standardele de viață
”Noi vrem să propunem ca proiect pilot în PNRR implementarea unui nou concept, acel de sat autonom energetic, este un model nemțesc pe care l-am văzut implementat și care funcționează foarte bine, ar însemna un fel de serviciu centralizat de alimentare cu energie termică (SACET) de mici dimensiuni. Utilizând acest concept de sat autonom energetic, încercăm să asigurăm căldura și încălzirea locuințelor, împreună cu apa caldă menajeră, ceea ce ar fi o schimbare radicală în standardele de viață și locuire ale populației de la țară”, a spus Boloș, amintind că, în România, 3,5 milioane de gospodării se încălzesc cu lemne.
Biomasă și cogenerare
Vorbind la o conferință dedicată fondurilor europene, oficialul român a precizat că proiectul-pilot ar urma să dispună de un buget total de 200 milioane euro, înpărțiți în sume egale de aproximativ 20 milioane euro pentru fiecare din cele 10 sate care ar urma să treacă la noul sistem.
”I-am spus pilot pentru că pentru România este un început de drum foarte provocator și e un lucru mare când oamenii acceptă să treacă de la încălzirea pe lemne la țară la căldura aisgurată într-un mic sistem centralizat, cu utilizare de biomasă și cogenerare, inclusiv pentru producerea de energie electrică. (...) Pentru România ar fi un mare lucru dacă am avea măcar 10 proiecte pilot și cu aceasta să avem un început de drum, care mai apoi să fie ireversibil și să putem implementa la nivelul cât mai multor comunități rurale”, a explicat ministrul la evenimentul organizat de Profit.ru și First Bank.
Citește și Miercuri s-a lansat ansat apelul pentru "mica digitalizare”
Să ştiţi că sunt granturi de la 20.000 până la 100.000. Sunt granturi care privesc activitatea de bază, operaţională îi spunem noi, a companiilor. Nu ne-am orientat pe digitalizarea activităţii administrative. Atenţie, dacă aţi urmărit criteriile de selecţie, o să vedeţi că punctajul se obţine dacă banii sunt folosiţi pentru digitalizarea activităţilor de producţie şi de servicii şi, din acest punct de vedere, avem o largă deschidere, încât scopul final al digitalizării să fie consolidarea poziţiei competitive în piaţă a firmelor care activează pe teritoriul României şi acesta este obiectivul nostru pe care ni l-am fixat. Şi al doilea lucru care se întâmplă tot pe 15, vă anunţ în premieră, se lansează în consultare şi ghidul pentru investiţiile mari în digitalizare, unde proiectele pot să meargă până la 3 milioane de euro. ....
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...