Ministrul Cercetării, despre CARTEA VERDE: Vom putea beneficia în august (VIDEO)
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Ministrul Cercetării, despre CARTEA VERDE: Vom putea beneficia în august (VIDEO)
Ministrul Cercetării, despre CARTEA VERDE: Vom putea beneficia în august (VIDEO)
EXCLUSIV
Ministrul Cercetării, Inovării și Dezvoltării, Ciprian-Sergiu Teleman, a vorbit despre cartea electronică de identitate și despre legislația pentru implementarea ei, în cadrul dezbaterii "Digitalizarea Romaniei, prioritate ZERO! Editia a II-a.

Potrivit declarațiilor reprezentanților Guvernului, în vara anului 2021 ar trebui emisă prima carte electronică de identitate. Potrivit cadrului legal, aceasta ar putea avea înscris un certificat calificat pentru semnătură electronică calificată, echivalentul digital al semnăturii olografe. Încă nu este clar dacă autoritățile vor face ceea ce poate fi considerat un salt uriaș pentru digitalizarea societății și economiei românești, sau nu. 

Ciprian Teleman vine cu explicația.

"Știu că acești pași legislativi, cum ar fi adoptarea regulamentului privind identificarea la distanță sunt în curs de a fi legiferate în Parlament, așa că putem fi optimiști. În luna august vom putea beneficia de această nouă carte de identitate care să aibă dublu rol, atât identificarea digitală, cât și posibilitatea de a semna electronic cu ajutorul ei.", a spus ministrul Teleman, în exclusivitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel