Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Întrebat despre investiţiile care ar urma să fie realizate la Salina Slănic Prahova, Florin Spătaru a menţionat o combină care va uşura capacitatea de exploatare a sării, o unitate de ambalare, iar în privinţa minei turistice a indicat necesitatea unui lift în locul celui care s-a defectat în 2014.
În 2014, liftul care asigura accesul turiştilor în Mina Unirea, care funcţiona din 1936, s-a defectat şi de atunci accesul se face cu microbuze.
"La Slănic mă aştept ca, anul viitor, combina pe care o achiziţionăm anul acesta pentru Praid să fie pe bugetul de investiţii şi la Slănic Prahova, să uşurăm capacitatea de exploatare a sării şi să eliminăm riscurile suplimentare pe care le avem şi, de asemenea, o investiţie absolut necesară într-o unitate de ambalare pentru a putea să intrăm pe piaţă cu un design bun, frumos şi să ne aflăm pe fiecare raft al magazinelor şi al unităţilor de desfacere.
Pe partea turistică ştiu că acel lift cu care se cobora în Mina Unirea nu mai funcţionează din 2014, mi se pare o investiţie absolut necesară. Am discutat şi data trecută, când am fost la Praid şi toţi directorii filialelor au fost acolo, să vedem cam cât ar însemna o astfel de investiţie şi să putem să mergem mai departe, să putem să o previzionăm corespunzător", a declarat ministrul.
"Alături de directorul Salrom Dan Dobrea, am discutat cu cei din conducerea salinei atât despre activitatea turistică, cât şi despre exploatarea zăcământului de sare. Una dintre cele mai importante achiziții de la Slănic va fi o combină cu tăiere punctiformă, care de anul viitor va funcționa în subteran. Mai mult decât atât, va fi retehnologizată şi instalația de măcinare şi ambalare sare. Le-am transmis celor din conducere că îmi doresc să văd ieşind pe poarta salinei un produs ambalat atrăgător care să poată concura cu alte produse similare aflate pe rafturile supermarketurilor din România. Aceste investiții sunt necesare pentru creşterea capacității de producție şi exploatarea în siguranță a sării.
Salrom trebuie să devină un competitor important pe piața alimentară din România, mai ales că zăcământul de sare este de calitate, iar proprietățile sării din țara noastră sunt mult superioare în comparație cu cele ale altor produse importate pe care le găsim pe rafturile magazinelor", a scris Florin Spătaru pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...