Ministrul Energiei caută finanțare pentru ceva INTERESANT

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ministrul energiei are planuri mari
Ministrul energiei are planuri mari
Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat, joi, că la Craiova se va construi cel mai interesat sistem de stocare a energiei electrice în depozitele de gaze.

"Am venit la Craiova pentru că aici urmează să construim cel mai interesant sistem de stocare a energiei electrice în depozitele de gaze. Am fost criticat, s-a spus că vorbesc prostii, dar nu vorbesc. Am fost şi am vizitat depozitul de la Gherceşti. Lângă depozit va trebui să construim o staţie de comprimare, nişte compresoare şi, cu ajutorul energiei eoliene, putem să introducem gaze în depozit. Acest depozit, astăzi, funcţionează cu presiune de la reţea şi, dacă acolo, lângă depozit, facem o staţie de comprimare, acest depozit devine aproape cel mai mare depozit din ţara", a explicat Anton Anton la Sucursalei Electrocentrale Craiova II a Complexului Energetic Oltenia (CEO), unde a participat la dezbaterea cu tema "Perspectiva şi proiecte de dezvoltare la SE Craiova II - reconversie sau capacităţi noi de producere a energiei electrice şi termice".

Citește și Ministrul Energiei: Cea mai tare veste pe care am primit-o

Potrivit ministrului Energiei, gazele acumulate la Gherceşti vor fi transportate la CET II Craiova, care se află la 3 kilometri distanţă. "Centrala se retehnologizează, renunţându-se la partea de cărbune şi se modernizează pe gaze. Aici se va produce energie electrică printr-un sistem de înaltă eficienţă. Reuşim, astfel, să rezolvăm o problemă mare. Este un sistem nou, modern", a mai spus ministrul Energiei.

Se caută surse de finanțare

Anton Anton a declarat că deocamdată se fac studii şi se caută surse de finanţare, însă nu au fost făcute estimări privind costurile.

"La ora actuală, se face un studiu şi am analizat, azi, sursele de finanţare. Există sursa "10 D", care este o sursă de finanţare a modernizărilor şi una similară cu planul naţional de investiţii care se cheamă "10 C". Sunt surse europene şi ne-am hotărât ca acest proiect să îl introducem pe 10 C, 70% din sumă provenind din fonduri europene, diferenţa din fondurile Complexului Energetic Oltenia. Nu ştim nimic legat de costuri. Vom vedea la finalul studiului", a precizat Anton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel