Ministerul Energiei va veni în Guvern, în viitorul apropiat, cu o Ordonanţă de Urgenţă pentru a debloca investiţia de la centrala Iernut, a anunţat Virgil Popescu.
"Da, am venit cu soluţii şi o vom face şi pe viitor! Avem grijă de cetăţeni, dar totodată continuăm şi investiţiile, pentru că doar aşa vom putea asigura securitatea energetică a României!", a scris el.
Ministrul s-a referit şi la centrala Mintia, unde urmează să fie construită o nouă centrală, pe gaz.
"Demontez un fake - news, alimentat de răuvoitori! Le-am explicat şi colegilor mei, parlamentari PSD şi PNL de Hunedoara, că Termocentrala de la Mintia nu se va vinde la fier vechi! Am solicitat administratorului judiciar ca în procedura de vânzare şi selecţie a unui investitor să solicite ca acesta să ofere garanţii ferme că pe amplasamentul de la Mintia se va construi o nouă capacitate de producere a energiei electrice, pe gaze naturale, de minimum 800 Mw", a arătat Popescu.
De asemenea, el a mai spus că susţine fără rezerve iniţiativa legislativă prin care investiţiile Hidroelectricii începute, dar nefinalizate din cauza blocajelor de mediu, să poată fi continuate.
Păsările care s-au speriat s-au mutat 500 de metri mai încolo
Senatorul Daniel Zamfir a anunțat că social-democrații au depus în Parlament un proiect de lege pentru scoaterea din zona ariilor protejate a trei hidrocentrale începute și blocate. „Intervenția asupra mediului a fost făcută. Păsările care s-au speriat s-au mutat 500 de metri mai încolo”, a precizat politicianul.
Citește și Virgil Popescu: Şi eu uit să sting lumina după ce ies din cameră, dar mă întorc!
Este vorba, după cum a precizat, la rândul său, ministrul Economiei, Florin Spătaru, proiecte începute în anii 2000 și care în prezent sunt blocate, respectiv hidrocentralele de la Răstolnița, începută în 1989 și finalizat în proporție de 92%, respectiv Bumbești și Dumitra din Valea Jiului.
„Soluțiile ar fi deblocarea acestor investiții printr-un proiect de lege care să ducă la soluții energetice, la energie în plus pentru consumatorii finali și pentru industrie”, a adăugat Spătaru.
Venind cu precizări, senatorul Zamfir a explicat că proiectul propune redefinirea ariilor protejate. „Vom scoate din zona ariilor protejate acele obiective de investiții hidrotehnice care au fost începute anterior datei 29 iulie 2007, dată la care s-au constituit acele arii protejate”, potrivit lui Zamfir.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Agenția Națională de...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...