Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
"Eu cred că pe piața energiei electrice deja sa ajuns la un nivel și vom asista la un platou. Și la gaze naturale asistăm la un platou numai că la gaze naturale pentru deosebire de energie electrică unde avem clar explicații, certificat de CO2, lipsa de producție, consumul mare, la gaze naturale preț după mine este dat clar de către gazul rusesc.
Deci sa hotărât, Gazprom a mărit gazul pentru Europa. 40% din consumul Europei este dat de către Gazprom, automat este market-maker, face prețul gazului și cred că până nu va pleca conducta Nord Stream 2 nu vom asista la reducerea prețului. Eu cred că după ce va pleca conducta Nord Stream 2, va fi funcțional, cred că prețul va reveni în parametri normali acolo unde era înainte de această mărire. Nu prețul anului 2020 când era 4 euro, ci prețul anului 2012, undeva la 20 - 22 de euro pe MW, acum fiind 44 - 46 de euro, practic dublându-se. Nu mă aștept să revină înapoi în această iarnă ci cred că imediat după ea ", a spus Virgil Popescu, la Digi24.
Ministrul Energiei a explicat că după aceea producție de energie electrică bazată pe gaz va fi mai ieftin, pentru că va scădea materia primă, iar de aici în lanț pot veni ieftin, inclusiv energia electrică "dacă nu vom trece cu un preț la certificat CO2 la anul, de la 55 la 70 de euro sau 80 de euro ", spune Virgil Popescu.
De asemenea, Popescu a subliniat că scumpirea prețului la CO2, energie și gaze natural ar trebui să fie de gândit celor din Comisia Europeană, astfel încât să nu se mai grăbească să scoată gazul și combustibilul fosil și să le înlocuiască cu energie regenerabilă, pentru că "se pare că nu putem".
Citește și: Expert în energie: Soluția Guvernului Cîțu, o lecție de prostit românii
"Regenerabil fără o echilibrare cu gaz, nu merge. Trebuie să fim un pic mai echilibrat în luarea deciziilor. Nu putem face această tranziție fără gaz natural", a adăugat ministrul Energiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...