Ministrul Muncii anunţă ce pensii vor creşte: Suntem în analiză acum, dar ar putea fi o creştere de 50 de lei
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
România este pe primul loc în Uniunea Europeană la alocări pentru plata „bugetarilor”
România este pe primul loc în Uniunea Europeană la alocări pentru plata „bugetarilor”
Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunţat în exclusivitate la Antena 3, că Guvernul ia în calcul ca anumite pensii să nu mai fie impozitate cu 10%. "Ar fi o creştere cu 50 de lei", a anunat ministrul Marius Budăi.  

"Până nu plătea impozit până la 2.000 de lei. Eu vă spun că noi suntem acum în analiză, oricare va fi pragul, deci este vorba de diferență. Să mergem pe exemplu dumneavoastră.

Este vorba de diferența de 500 de lei care era impozitată. Nu se impozitau cei 2.000 de lei și se impozita doar diferența de după 2.000 de lei.  Deci ar fi o creştere cu 50 de lei.

Preşedintele Marcel Ciolacu a anunţat foarte clar că suntem în costrucţia unor alte măsuri de natură economică dar şi socială. 

Nu vreau să arunc acum niciun prag în discuţie, pentru că nu avem nimic final şi atunci nu vrem să dăm speranţe oamenilor. Ceea ce pot să vă spun foarte clar este că luăm în calcul orice variantă care poate să vină, să fie bună şi să vină în sprijinul cetăţenilor, dar nici să nu dezechilibrăm economia.

Trebuie să luăm şi măsuri economice şi atunci lucrăm în paralel pentru rectificarea bugetară şi conturăm bugetul pentru anul 2023", a anunţat Marius Budăi, la Antena 3.

Profesorul Coșea pune punctul pe ”i”: Nu este vorba despre o creștere a pensiilor

Profesorul de economie Mircea Coșea a clarificat ce înseamnă majorarea pensiilor și a vorbit despre inflație și dobândă. 

”Teoretic este total greșit ceea ce se întâmplă. Pentru că nu este o creștere a pensiilor. Creșterea pensiilor pornește de la punctul de pensie. Ceea ce se vorbește acum se referă la creșterea veniturilor celor care încasează pensii”, este de părere profesorul de economie Mircea Coșea. 

”Noi vorbim de nu știu câți ani, iar în ultimul timp aproape în fiecare zi despre o reformă a pensiilor și despre eliminarea inechităților. Tocmai aici se face o inechitate, pentru că nu poți să reduci impozitul atunci când pensia este obținută prin contributivitate. Contributivitatea aduce echitate: primești cât ai contribuit”, a explicat expertul, apreciind că ”este încă o vorbă aruncată”. 

Pentru că, a continuat profesorul, ”Guvernul trebuie să spună foarte clar dacă reușește, la 1 ianuarie 2023 să mărească pensiile și cu cât. Declarațiile de până acum ne arată nu doar că Guvernul nu știe dacă va reuși să mărească pensiile, dar nici măcar nu are un plan în această direcție. Pentru că declarația guvernamentală a fost foarte clară și foarte paradoxală: vom mări pensiile, dar nu știm cu cât. Cum adică? Nu se face un plan, nu există un buget, nu se face o rectificare”, a întrebat, retoric, profesorul Coșea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Banca Centrală a Greciei, pesimistă cu privire la anul 2024

Banca Greciei a înrăutăţit estimările privind anul în...

România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi din UE

Premierul Marcel Ciolacu a dezvăluit duminică seara...

Sprijin financiar uriaș al Băncii Mondiale pentru Egipt

Egiptul se confruntă cu o criză de valută și cu deficite...

Reclamele vor fi interzise în anumite spații publice

În curând se va interzice montarea reclamelor pe anumite...

România, ”campioana europeană” la inflație

Datele publicate de Eurostat indică o scădere a ratei...

Un altfel de Santoniri. Există o varianta și mai scumpă

Pentru turiștii în căutare de o experiență unică, o nouă...

Sotheby’s sparge tiparele! Licitație de ceasuri ... atipice

Pe 11 aprilie, Sotheby's sparge tiparele oferind spre...

Companiile de ridesharing își pierd privilegiile

Guvernul României urmează să impună aceleași cerințe pe...

Ce este ClimateGPT și la ce servește

Înființat de o organizație care pune în aplicare...


pixel