Săptămână complicată la Bursa de la București, cu suișuri și coborâșuri
Performanțele variate ale...
Conform sursei citate, apelurile vor avea un buget iniţial de 80 milioane de euro, din care 62 milioane de euro fonduri europene, buget care poate ajunge la peste 104 milioane euro în baza condiţiilor de supracontractare de minim 30%.
Citeşte şi: Veşti bune! Urmează o nouă tranşă de bani pe cardurile sociale "Sprijin pentru România"
Primul apel, cu buget iniţial de 71,32 milioane euro, va finanţa proiecte în cadrul regiunilor mai puţin dezvoltate - Centru, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Sud-Est, Nord-Est, Nord-Vest şi Vest.
Citiţi şi: UE a pus gând rău sobelor pe lemne ale românilor. Cu ce vor să le înlocuim
Totodată, cel de al doilea apel de proiecte, în valoare de 9,3 milioane euro, va finanţa proiecte ce vor fi implementate în regiunea mai dezvoltată Bucureşti-Ilfov.
În cadrul apelurilor vor fi finanţate proiecte pentru: construcţia de locuinţe sociale, reabilitarea, modernizarea de locuinţe sociale, construcţia de centre de zi pentru persoane vârstnice şi furnizarea de servicii sociale de îngrijire la domiciliu.
Proiectele vor putea avea valori totale eligibile cuprinse între 201.000 euro şi 1,62 milioane euro, în funcţie de tipul de proiect.
Potrivit MIPE, sunt eligibili pentru a depune proiecte furnizori de servicii sociale acreditaţi, în parteneriat cu autorităţi publice locale din localitatea/ localităţile în care se implementează proiectul. De asemenea, sunt eligibili furnizori de servicii sociale acreditaţi, în parteneriat sau nu, cu autorităţi publice locale din localitatea/localităţile în care va fi implementat proiectul.
În cazul proiectelor implementate în mai multe localităţi va fi obligatorie cooptarea în parteneriat a unei autorităţi publice locale din fiecare localitate în care va fi implementat proiectul.
În cadrul acestor apeluri de proiecte, elementul de noutate pentru perioada de programare 2021 - 2027 constă în faptul că finanţarea este multifond, respectiv din Fondul Social European Plus (FSE+) şi din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).
Ghidul solicitantului a fost în consultare publică în perioada 5 - 26 mai 2023.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...