Mircea Burlacu (BNS): Salariul minim în România va creşte începând cu 1 iulie 2024
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Consiliul tripartit
Consiliul tripartit
Salariul minim în România va creşte începând cu 1 iulie 2024 la valoarea brută de 3.700 de lei, cu menţinerea deductibilităţii de 200 de lei, a declarat, joi, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Mircea Burlacu.

"Am avut la mapă Hotărârea de Guvern privind creşterea salariului minim de la 1 iulie cum am convenit în decembrie, adică 3.700 de lei, menţinerea deductibilităţii fiscale, lucruri care de asemenea au fost convenite, urmează să adopte Hotărârea de Guvern, şi să producă efecte. E adevărat că nivelul acesta de salarizare este necorespunzător, dar cu privire la cuantumul salariului minim, stabilit prin Hotărâre de Guvern, în condiţiile actuale acesta a fost convenit. (...) Salariul minim în România va creşte începând cu 1 iulie 2024 la valoarea brută de 3.700 de lei, cu menţinerea acelei deductibilităţi de 200 de lei, care este şi în prezent", a precizat Mircea Burlacu, după discuţiile avute în cadrul reuniunii Consiliului Naţional Tripartit de la Guvern la care au participat şi reprezentanţii Blocului Naţional Sindical (BNS).

Acesta a mai spus că în prezent se lucrează la transpunerea directivei privind mecanismul de adaptare a salariului minim european. "E mult de lucru. Urmează ca împreună cu specialişti de la Ministerul Muncii să avem întâlniri şi în primul rând să facem o analiză pe tot cadrul legislativ care trebuie modificat ca urmare a transpunerii directivei, să facem o analiză privind cadrul de acoperire cu contracte colective de muncă la nivel naţional, să avem o strategie privind încurajarea negocierilor colective şi să definitivăm formula de calcul a acestui mecanism", a adăugat liderul sindical.

Potrivit sursei citate, în şedinţa de joi a Executivului au mai fost aprobate modificări la regulamentul de organizare şi funcţionare al Consiliului Naţional Tripartit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel