Curs valutar BNR - 13 februarie: Leul se depreciază față de euro, iar aurul se scumpeşte
Cursul valutar comunicat de...
”Inteligența artificială este un subiect cu care ne întâlnim din ce în ce mai des. Dacă ar fi să ne raportăm la unele comentarii, se pare că vom avea din ce în ce mai multă inteligență artificială în jurul nostru sau legată de ceea ce facem zi de zi fiecare dintre noi, fie acasă, fie la birou”, a spus Sorin Mititelu.
Există un proiect în derulare
În ceea ce privește piața de asigurări, a continuat el, subiectul ar trebui abordat din două perspective: cel al pieței și cel al Autorității. El a menționat că există în desfășurare un proiect care încorporează, ”într-o anumită măsură, destul de mică, este adevărat, și această funcționalitate, acest instrument numit inteligență artificială într-o viitoare platformă, într-un viitor sistem de gestiune a activității ASF pentru toate cele trei sectoare.
Este nevoie de două lucruri esențiale
Practic, avem un proiect pentru care au fost depuse documentele necesare în a accesa fondurile pentru achiziția și dezvoltarea unui sistem integrat, proiect realizat prin intermediul ADR. Cu alte cuvinte, și noi încercăm să ținem pasul cu aceste evoluții. Este dificil, pentru că este vorba de finanțare și, în al doilea rând, de expertiza necesară pentru a alege cele mai bune soluții este la un nivel din ce în ce mai ridicat”, a explicat Sorin Mititelu.
Se pot întâmpla foarte multe lucruri
În schimb, despre ce se poate întâmpla în piața de asigurări când avem la dispoziție astfel de instrumente, a adăugat vorbitorul, cum imaginația nu are limite, ”aș putea spune că se pot întâmpla extrem de multe lucruri. Ca piață, nu suntem într-un stadiu extrem de avansat. Aș spune că suntem la un nivel primar, de bază. Pe ici, pe colo, avem instrumente prin care se încearcă o conversație, o comunicare cu clienții din asigurări.Dar este un prim pas. Urmează și altele.
Pot opera ca agenți
Dacă este să ne gândim la ce se poate face cu asemenea instrumente, pot fi automatizate o mulțime de procese, pot fi folosite în activitatea noastră individuală, astfel încât să le desfășurăm mai bine, mai eficient și mai precis. Este, cum se spune o augmentare, o îmbunătățire a activității noastre. Și mai mult, aceste instrumente pot opera semi-autonom ca agenți. Este ca și sum ai avea o altă entitate în fața ta cu care interacționezi și cu care ai de rezolvat o serie de probleme.
Un domeniu mai delicat
Iar ca aplicabilitate, domeniul este extrem de vast: de la asistență sau costumer services, la vânzare, subscriere, deschidere de dosare de daună și evaluări de daune, la tarifare. Deci toate aceste domenii sunt cele în care putem avea inteligență artificială, care să ne ajute, în final, să facem lucrurile mai bine.
Aș atrage atenția asupra unui singur lucru, și anume tarifarea. Aici, inteligența artificială nu este prea binevenită în asigurări. Pentru că, ea conduce în mod natural la a putea calcula prețuri pe segmente din ce în ce mai mici. Ceea ce este în contradicție cu principiul fundamental al automatizării din asigurări. Cu alte cuvinte, din această perspectivă este nevoie de instrumente mai puternice de analizat date”, a spus Sorin Mititelu.
Află toate detaliile necesare urmărind întreg evenimentul
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cursul valutar comunicat de...
Guvernul stabilește...
Zelenski a declarat azi...
Cătălin CÂMPEANU, Secretar...
Retragerea SUA din instituțiile financiare multilaterale...
În timp ce Europa va investi 300 de miliarde de euro...
Prețurile ouălor din Statele Unite au atins un nivel...
La 1 ianuarie 2025, din evidențele băncilor rusești...
Planuri ambițioase pentru...
Un efect nedorit a fost...
Rubla și acțiunile rusești au...
Cât costă un litru de benzină...
Este concluzia Agenției Internaționale pentru Energie.
Un proiect de anvergură care...
Un plan ambițios pentru...
Blue Origin pregătește...
Elon Musk anunță lansarea Grok...
În cadrul prezentării...
Rusia, forțată să reducă...
Începând cu 1 ianuarie 2025 au intrat în vigoare noile...
Curtea de Apel București a...
Știrile dimineții: economie, reguli fiscale și schimbări...
Președintele Donald Trump a...