Urmărește dezbaterea live

Modificări importante la WhatsApp. Apare o nouă funcție
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ce face noua funcție
Ce face noua funcție
WhatsApp a operat modificări importante pentru utilizatori.

Concret, apare o nouă funcție, și anume funcția multi-device la WhatsApp. În curând vor putea fi conectate până la 4 telefoane sau tablete cu același număr de telefon.

Luna trecută, după actualizarea  WhatsApp beta pentru Android, Wabetainfo anunța posibilitatea de a folosi același număr de telefon pe mai multe smartphone-uri și tablete, pentru a sincroniza conversațiile între diferitele dispozitive.

Acum, Wabetainfo a notat activarea așa-numitului "multi-device" în WhatsApp pentru Android. Versiunea de probă este disponibilă doar pentru un număr mic de utilizatori acum, însă permite conectarea mai multor dispozitive.

"După ce vă conectați contul de WhatsApp la un nou telefon mobil, istoricul de chat va fi sincronizat pe dispozitivele conectate. Întrucât este vorba de o versiune beta, este posibil ca unele caracteristici să nu fie încă disponibile, de exemplu, posibilitatea de a vizualiza locațiile partajate în timp real și listele lungi de stickere", conform Wabetainfo.

Până la 4 telefoane sau tablete vor putea fi conectate la același număr WhatsApp, păstrându-se în același timp securitatea end-to-end, care protejează conversațiile de ochii terților.

Nu se știe când va lansa Meta, gigantul american care controlează WhatsApp, actualizarea pentru toți abonații, deși versiunea beta pentru Android sugerează o disponibilitate nu foarte îndepărtată, relatează Antena 3 CNN. 

Citește și Utilizatorii WhatsApp, în pericol. O aplicaţie-fantomă fură conturile oamenilor

Conform publicației de știri de tehnologie și securitatea informațiilor Bleeping Computer, este vorba despre YoWhatsApp

"YoWhatsApp este o aplicație de mesagerie complet funcțională, care folosește aceleași permisiuni ca aplicația standard WhatsApp și este promovată prin reclame pe aplicații populare pentru Android, cum ar fi Snaptube și Vidmate.

Aplicația include funcții suplimentare față de WhatsApp-ul obișnuit, cum ar fi capacitatea de a personaliza interfața sau de a bloca accesul la chat-uri, făcându-l atrăgător de instalat pentru utilizatori. 

La o analiză mai atentă, s-a descoperit că YoWhatsApp v2.22.11.75 sustrage datele de acces pentru WhatsApp, permițând actorilor amenințărilor să controleze conturile utilizatorilor", scrie publicația de știri de tehnologie și securitatea informațiilor bleepingcomputer.com.

"Aplicațiile false au apărut în magazinele online de aplicații de ani de zile. Din păcate, nu este o noutate faptul că o aplicație este duplicată și ademenește oamenii cu funcții suplimentare care pot convinge utilizatorii să o instaleze și utilizeze pe cea falsă. 

Cu toate acestea, utilizarea acestei aplicații neoficiale poate dăuna conturilor autentice ale utilizatorilor sau poate chiar preda accesul la conturile acestora fraudatorilor.

Preluarea contului și pierderea de date sensibile sau personale sunt întotdeauna subiecte care îngrijorează pentru că pot conduce ulterior la alte atacuri direcționate. 

Prin această autenticitate falsă, destinatarii mesajelor cad victime ingineriei sociale și ajung astfel să divulge informații personale și/sau financiare", atrage atenţia Jake Moore, Global Cyber Security Advisor pentru ESET despre aplicația YoWhatsApp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel