Moet Hennessy rămâne fără rezerve de șampanie
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Băutorii acestei șampanii ar putea rămâne fără ea
Băutorii acestei șampanii ar putea rămâne fără ea
Fanii șampaniei sunt atât de entuziasmați de ieșirea din pandemie, încât epuizează rezervele de Moet Hennessy.

"Rămânem fără stocuri", în cazul unor șampanii de top, a declarat directorul executiv Philippe Schaus într-un interviu acordat Bloomberg, adăugând că perioada actuală a fost supranumită pe plan intern "anii 20". Există și vești bune la orizont, noul an urmând să fie marcat de o refacere a ofertei, a spus acesta. 

După ce vânzările inițial s-au prăbușit în primele zile ale pandemiei, cele mai mari nume din domeniul luxului raportează o frenezie a cheltuielilor pe măsură ce consumatorii dau frâu liber pofetlor pe care au trebuit să și le rețină.

LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE a reușit să depășească estimările analiștilor la patru dintre cele cinci divizii principale ale sale în cele mai recente rezultate, în timp ce Hermès International a înregistrat o creștere de 24% a veniturilor, excluzând fluctuațiile valutare, în ciuda creșterii prețurilor la o serie de produse. 

În timp ce până în prezent consumatorii bogați semnalează că sunt încă dispuși să cumpere bunuri scumpe, vânturile potrivnice ale economiei globale sunt în creștere.

Inflația este un element cheie al incertitudinii, a declarat Philippe Schaus în cadrul aceluiași interviu. O creștere a costurilor materiilor prime ar putea însemna că firma va majora prețul unor produse.

Citește și:

Morgan Stanley: Se prăbușesc prețurile ceasurilor de lux

Prețurile pentru cele mai populare ceasuri second-hand Rolex, Patek Philippe și Audemars Piguet vor scădea și mai mult, deoarece piața a fost inundată de ofertă, au declarat analiștii de la Morgan Stanley într-un raport.

După ce a înregistrat o creștere puternică în 2021 și în primul trimestru din 2022, un indice al celor mai populare modele ale producătorului de cronografe Daytona, Rolex, monitorizat de WatchCharts, a scăzut cu 21% de la vârful pieței din aprilie. Prețurile pentru cele mai populare referințe Patek Philippe, producătorul Nautilus, au scăzut în medie cu 19% pe piața secundară, în timp ce cele pentru Audemars Piguet, producătorul modelului Royal Oak, au scăzut cu 15% de la vârful atins. 

Prețurile vor continua probabil să scadă din cauza unei creșteri "dramatice" a ofertei, au declarat în raport analiștii Morgan Stanley, inclusiv Edouard Aubin.

"Am observat o creștere semnificativă a stocului de ceasuri pe piața secundară a ceasurilor de la începutul anului până în prezent, ca urmare a faptului că dealerii de ceasuri second-hand și investitorii individuali în ceasuri și-au descărcat stocurile", a spus Morgan Stanley. 

"Având în vedere stocul actual de ceasuri de vânzare și înrăutățirea contextului macro, ne așteptăm ca prețurile la mâna a doua să se contracte în continuare de la un trimestru la altul".

Cele mai solicitate modele ale celor "trei mari" - Rolex, Patek și Audemars Piguet - reprezintă o pondere semnificativă de 71% din valoarea totală tranzacționată pe piața secundară a ceasurilor de lux. Prețurile pentru indicele general al pieței WatchCharts, care include și alte mărci, au scăzut cu 9% în al treilea trimestru al acestui an, comparativ cu al doilea trimestru. 

Un exemplu de scădere este reprezentat de Vacheron Constantin Overseas cu codul 4500V/110A-B483. Modelul de ceas sportiv din oțel, realizat de marca deținută de Richemont, cu un preț de vânzare cu amănuntul de 22.500 de dolari, a atins un vârf de 39.900 de dolari pe piața secundară în aprilie. Acum poate fi achiziționat pentru aproximativ 30.900 de dolari, ceea ce reprezintă încă o primă semnificativă față de prețul de vânzare cu amănuntul. 

Prețurile de pe piața secundară a ceasurilor au scăzut mai puțin decât multe alte clase de active în ultimele 18 luni, potrivit raportului. În timp ce prețurile la mâna a doua ale celor mai tranzacționate 30 de ceasuri Rolex au scăzut cu 8% în acest trimestru, acestea sunt încă în creștere cumulată de 21% din ianuarie 2021. Acest lucru se compară favorabil cu indicele bursier S&P 500, care este plat, în timp ce Bitcoin a scăzut cu 34% în aceeași perioadă.  Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel