Directorul executiv a explicat însă că problemele de aprovizionare nu se vor rezolva de pe o zi pe alta, pentru aceasta ar fi nevoie de restabilirea importurilor, pe lângă fenomenul cumpărării generate de panică şi stocării excesive care caracterizează perioada actuală.
Potrivit lui György Bacsa, capacitatea totală a companiei Mol nu este suficientă pentru a satisface nevoile pieţei maghiare, ar fi nevoie de import de aproximativ 30%, iar în condiţiile cererii actuale şi a suprasolicitării logistice ar fi necesară consolidarea activităţii celorlalţi parteneri de vânzare cu amănuntul şi en gros.
În ultima săptămână, cererea de benzină s-a dublat, iar cea de motorină a fost de 1,5 ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cererea zilnică de livrare cu amănuntul depăşeşte cu 30% capacitatea logistică zilnică totală, în timp ce importurile au scăzut semnificativ. "În prezent ne străduim să ţinem pasul, aproape toate benzinăriile noastre se confruntă cu epuizarea unui produs, iar astăzi avem aproximativ 70 benzinării, un sfert din reţeaua completă, care s-au golit complet", a spus directorul executiv.
Citește și:
Zăcământ important de petrol, descoperit în Ungaria
Grupul petrolier ungar MOL a anunţat luni descoperirea unui zăcământ important de petrol care ar putea creşte cu 5% producţia de petrol a Ungariei, informează agenţia de presă MTI.
Compania a precizat că a descoperit câmpul petrolifer la Vecses, un oraş situat aproape de capitala Budapesta, într-o zonă unde MOL a efectuat foraje exploratorii începând din luna iulie.
Noul zăcământ ar urma să demareze producţia cu 600 de barili pe zi, urmând ca ulterior producţia să crească până la 700-1.000 de barili pe zi, ceea ce ar majora producţia de petrol a MOL Hungary cu aproximativ 10% iar cea a Ungariei cu 5%.
"Fiecare picătură de petrol extrasă din Ungaria contribuie la reducerea dependenţei energetice a ţării şi, de aceea, noua descoperire este o veste bună", a declarat directorul general al grupului MOL, Zsolt Hernadi.
Anul trecut, MOL a fost responsabil pentru aproape jumătate din producţia de ţiţei (3,5 milioane de barili) şi aproximativ 90% din producţia de gaze naturale (1,4 miliarde metri cubi) a Ungariei.
Grupul MOL a înregistrat în al treilea trimestru din 2022 un profit operaţional CCS EBITDA de 1,449 miliarde dolari, susţinut de performanţa foarte bună a segmentelor Upstream şi Downstream, dar şi de factorii macroeconomici, acest rezultat conducând la un profit operaţional de 3,627 miliarde dolari în primele nouă luni ale anului. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...