Imaginea regelui va putea fi văzută începând din decembrie pe monedele de 50 de pence pe măsură ce acestea vor intra treptat în circulaţie pentru a răspunde cererii.
Între timp, monetăria va lansa luni, 3 octombrie, de la ora locală 9:00, o serie de monede memoriale pentru a comemora viaţa şi moştenirea reginei Elisabeta a II-a.
Chipul regelui va apărea iniţial pe o monedă specială de 5 lire şi pe una 50 de pence pentru comemorarea reginei.
"Clienţii vor putea primi gama comemorativă începând din octombrie şi apoi ne aşteptăm ca moneda memorială de 50 de pence care va intra în circulaţie să intre probabil în uz începând din decembrie", a declarat pentru agenţia de presă PA Nicola Howell, director comercial la Monetăria Regală.
Efigia regelui a fost creată de sculptorul Martin Jennings şi a fost aprobată personal de Charles, a precizat Monetăria.
Conform tradiţiei, portretul regelui este orientat spre stânga, în direcţia opusă faţă de cel al reginei Elisabeta a II-a.
Chris Barker de la Muzeul Monetăriei Regale a declarat pentru PA: "Charles a urmat tradiţia generală pe care o avem în ceea ce priveşte monedele britanice, mergând de fapt până la Charles al II-lea, ca monarhul să fie reprezentat în direcţia opusă comparativ cu predecesorul său". El a descris portretul ca fiind "demn şi graţios, reflectând anii săi în serviciu".
Inscripţia în limba latină din jurul efigiei va fi "Charles III : D : G : REX : F : D : 5 pounds : 2022" care se traduce prin: "Regele Charles al III-lea, prin harul lui Dumnezeu, apărător al credinţei".
Reversul monedei comemorative de 5 lire prezintă două portrete noi ale reginei Elisabeta a II-a. Designul a fost creat de artistul John Bergdahl, în colaborare cu Monetăria Regală.
Reversul monedei de 50 de pence prezintă un design care a apărut iniţial la încoronarea reginei, în 1953.
Cu sediul în Llantrisant, în Ţara Galilor de Sud, Monetăria Regală a prezentat Familia Regală pe monede de peste 1.100 de ani, documentând fiecare monarh de la Alfred cel Mare.
"Monetăriei regale i-a fost încredinţată sarcina de a realiza monede cu efigia monarhului de peste 1.100 de ani şi suntem mândri să continuăm această tradiţie în timpul domniei regelui Charles al III-lea. Deşi tehnologia a progresat, continuăm să onorăm măiestria britanică transmisă de-a lungul secolelor. Echipa noastră de modelatori, producători de unelte şi gravori calificaţi se va asigura ca efigia regelui să fie reprodusă fidel pe milioane de monede", a declarat Anne Jessopp, directorul executiv al Monetăriei Regale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.