Monetăria Regală britanică extrage AUR din telefoanele uzate. Ce cantități ar putea fi produse
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Monetăria Regală a Marii Britanii - Royal Mint - va recupera aurul și alte metale prețioase care provin din reciclarea telefoanelor și laptopurilor vechi. 

Pentru extragerea și reciclarea aurului din echipamentele electronice uzate, Monetăria a semnat un acord cu startup-ul canadian Excir.

Startup-ul a dezvoltat o tehnologie care permite extragerea la temperatura camerei metalelor prețioase de pe plăcile de circuite ale dispozitivelor. Prin urmare, aurul va fi prelucrat în cadrul Monetăriei, și nu în topitorii,  utilizându-se temperaturi ridicate. Potrivit BBC, la bază este un proces chimic ce extrage în mod selectiv metalele prețioase de pe plăcile de circuite, în doar câteva secunde, Sean Millard, director de dezvoltare în cadrul Royal Mint, catalogând procesul drept unul „revoluționar”.

Acesta a spus că monetăria folosește în prezent procesul la scară mică, dar în timp se dorește dezvoltarea unei fabrici care „ar procesa sute de tone de deșeuri electronice pe an, generând sute de kilograme de metale prețioase”, scrie Reuters.

Se estimează că greutatea dispozitivelor aruncate în 2021 este de peste 57 de milioane de tone, potrivit datelor vehiculate la Forumul internațional privind gestionarea deșeurilor de dispozitive electrice și electronice (Forumul WEEE). Dacă nu se face nimic, până în 2030 cantitatea de deșeuri va ajunge la 74 de milioane de tone, o cantitate ce va fi de două ori mai mare decât în ​​ultimul deceniu, se spune într-un comunicat al Monetăriei Regale.

Directorul executiv al Royal Mint, Anne Jessopp, a declarat că tehnologia va contribui la "a avea un impact real asupra uneia dintre cele mai mari provocări de mediu din lume (...) cu un potențial imens pentru Monetăria Regală și economia circulară - contribuind la refolosirea resurselor prețioase ale planetei noastre și creând noi abilități în Marea Britanie".

Royal Mint a testat deja tehnologia și a extras aur cu puritate de 999,9, dar și paladiu, cupru și argint, care pot fi, de asemenea, extrase din dispozitivele uzate.

Citește și: Bitcoin stabilește un nou RECORD istoric! Ce anume l-a propulsat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel