Moscova AMENINȚĂ: Securitatea Rusiei este o PRIORITATE absolută
Autor: Simona Haiduc | 26 ian, 12:33
Kremlinul afirmă că Occidentul este adevăratul vinovat pentru războiul din Ucraina
Kremlinul afirmă că Occidentul este adevăratul vinovat pentru războiul din Ucraina
Rusia va lua contramăsurile necesare în cazul în care Occidentul nu va răspunde constructiv la inițiativele Moscovei privind garanțiile de securitate, a avertizat șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, vorbind în plenul Dumei de Stat, la ”Ora guvernului”, informează agenția TASS. 

”Ceea ce trebuie să se înțeleagă foarte bine de către toată lume, este că noi porninm de la faptul că securitatea Rusiei și a cetățenilor ei reprezintă o prioritate necondiționată și va fi asigurată în mod corespunzător, indiferent de circumstanțe”, a continuat Lavrov.

Potrivit ministrului, Statele Unite au dat asigurări Rusiei că vor transmite răspunsurile legate de  privind garanțiile de securitate cerute de Kremlin în cursul acestei săptămâni, iar Moscova nu va permite Occidentului să tărăgăneze lucrurile, să tragă de timp încurcându-se în discuții interminabile.

”În funcție de conținutul acestui răspuns, vom elabora, împreună cu colegii noștri din alte ministere, departamente și instituții, propuneri pentru președinte Vladimir Putin privind pașii următori. Nu vom permite ca proiectele noastre să fie mototolite în discuții interminabile, așa cum pare că se dorește, în special prin încercările de a arunca acest subiect în cârca OSCE sau insistând ca și Uniunea Europeană să-și găsească un loc la masa discuțiilor pe această temă. Nu vom permite ca inițiativa noastră să fie blocată", a declarat ministrul.

Citește și Rusia va ajunge la sapă de lemn! Va deveni o bombă cu ceas

Citește și Este SINGURUL lucru care-l ține pe Putin să nu DECLANȘEZE RĂZBOIUL. Nu încă!

În același timp, Lavrov a apreciat că SUA încearcă să pedepsească Rusia și China prin sancțiuni, inclusiv împotriva agențiilor de informații, prin provocări și campanii mediatice. 

"Cei care gândesc altfel, care promovează politici independente, și am aici în vedere în primul rând Rusia și China, sunt pedepsite de Occident cu tot felul de instrumente ticăloase, cum ar fi diferite tipuri de sancțiuni, demonizarea în spațiul mediatic, provocări ale serviciilor speciale și multe altele", a declarat diplomatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Impozitul progresiv! Câştigaţi mai mult, plătiţi mai mult

Guvernul și a dat seama că are nevoie urgentă de noi...

Preţul grâului a bubuit în Europa. Este un nou record

Este consecință logică a unei decizii adoptate recent de...

ANAF face angajări masive. Condiții de angajare

ANAF anunță că scoate la concurs zeci de posturi de...

Crossuri externe