Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Reporterii Reuters din Moscova au confirmat că niciunul dintre cele patru VPN-uri nu era disponibil pentru descărcare din App Store.
VPN Generator, un serviciu rusesc gratuit, a declarat că alte trei produse au fost, de asemenea, eliminate. Reuters nu a putut verifica acest lucru în mod independent.
Un deputat rus a declarat anterior că Apple a eliminat aplicațiile Red Shield VPN, Le VPN, Proton VPN și NordVPN în conformitate cu ordinele autorității de reglementare a comunicațiilor Roskomnadzor.
"Acțiunile Apple, motivate de dorința de a păstra veniturile de pe piața rusă, susțin în mod activ un regim autoritar", a declarat Red Shield VPN .
"Acest lucru nu este doar imprudent, ci și o crimă împotriva societății civile", a adăugat acesta.
Milioane de persoane din Rusia au descărcat aceste aplicații VPN pentru a ocoli cenzura guvernamentală și pentru a accesa conținutul declarat interzis de autorități. În prezent, aproximativ 150 de VPN-uri sunt blocate, iar Roskomnadzor dorește să elimine complet aceste servicii.
Sub președinția lui Vladimir Putin, Rusia a pus zeci de site-uri media ale opoziției pe liste negre și a interzis mai multe platforme străine de social media, într-o campanie de represiune pe care o consideră parte a războiului informațional declanșat de Occident după invazia Moscovei în Ucraina în 2022.
Acest lucru a favorizat apariția unei industrii create de programatorii independenți și de companiile de software-uri VPN care lucrează pentru a crea instrumente mai puternice de eludare barierelor impuse de statul rus în online.
"...Apple este una dintre puținele companii americane care se străduiesc să respecte legislația rusă și să mențină un dialog cu autoritatea de reglementare", a declarat pe Telegram Anton Gorelkin, șeful adjunct al comisiei parlamentare pentru politica informațională.
"Sunt sigur că această poziție este dictată de dorința de a reveni oficial pe piața rusă pe termen lung".
Moscova se ceartă de ani de zile cu Big Tech, inclusiv Apple, în dispute care au în centrul lor probleme neînțelegeri privind conținutul, datele și cenzura, care au escaladat după începutul războiului din Ucraina.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...