Nouă şedinţă de Guvern. Ce se decide, vineri, la Palatul Victoria
Proiectele de acte normative...
Cel mai avut din punct de vedere al terenurilor este procurorul general al României, Augustin Lazăr, care a declarat că este proprietarul a cinci terenuri, dintre care trei agricole și două intravilane.
Locul secund este ocupat de președintele în exercițiu al Consiliului Superior al Magistraturii, Simona Camelia Marcu, cu trei terenuri intravilane amplasate în Mogoșoaia, Alexandria și București, precum și un teren agricol în județul Teleorman. Locul al treia este împărţit de trei dintre capii Justiţiei din Romania: șefa interimară de la DNA, Anca Jurma cu două terenuri intravilane și un teren agricol, vicepreședitele ÎCCJ, Gabriela Elena Bogasiu cu trei terenuri intravilane în București și procurorul general adjunct al României, Dimitrie Bogdan Licu care deține un teren intravilan, unul forestier și altul agricol. Şi adjunctul Ancăi Jurma, Călin Nistor, are în proprietate două terenuri în timp ce al doilea adjunct de la DNA, Marius Iacob, ședul DIICOT, Felix Bănilă, și prim adjunctul PÎCCJ Laura Oprean au declarat că sunt proprietarii câte unui câte un teren.
În privința imobilelor, clasamentul de schimbă, dar jucătorii sunt cam aceeaşi. Pe primul loc trece șefa interimară de la DNA, Anca Jurma, care deţine cinci clădiri, dintre care două case și trei apartamente. Este urmată îndeaproape de adjunctul său, Călin Nistor, cu patru imobile, dintre care două apartamente, o casă de locuit și o casă de vacanță, dar și procurorul general adjunct al României, Bogdan Licu, tot cu patru imobile, dintre care o casă de locuit și trei apartamente.
Pe poziția a treia o regăsim pe președinta CSM , Simona Marcu, acesta având în proprietate doă case de locuit și un apartament. Ea este urmată de procurorul general Augustin Lazăr, care deține doar două case de locuit. Și vicepreședintele instanței supreme, Iulian Dragomir, are în proprietate două apartamente. În rest, toți ceilalți capi ai instanțelor și parchetelor dețin în proprietate câte un imobil, fie că este vorba de apartamente la bloc, fie că este vorba despre case la curte. Cu o singură excepție, procurorul Codruț Olaru, care menționează că a vândut, în 2017 și 2018, o casă și un teren, pe care a încasat 74.900 de euro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Proiectele de acte normative...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.
Medicina evoluează permanent,...
Să alegi un fierăstrău...
Avertizare pentru cei care şi-au programat călătorii în...