Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Probabil că nemaiprimind înștiințările legate de dividende, unii au uitat de acele acţiuni, alții au decedat, fără a spune cuiva că avut așa ceva. Dar ele nu au dispărut, ci „aşteaptă” să fie revendicate, putând să le aducă sume de bani măricele moştenitorilor.
Pentru a clarifica lucrurile, moştenitorii se pot adresa, în mod direct, notarilor publici pentru a obţine sumarul de cont ce atestă toate deţinerile de instrumente financiare (acţiuni, obligaţiuni, titluri de stat etc.) ale persoanei decedate, explică Avocatnet, citând informaţii pe de site-ul Depozitarului Central.
Pentru a obţine acest extras de cont de la Depozitarul Central se plăteşte 6 lei pentru fiecare societate la care defunctul deţinea acţiuni, scrie Avocatnet. Eliberarea sumarului de cont, ce conţine toate datele despre acţiunile şi companiile la care sunt înregistrate, se face, contracost, pentru 18 lei pe solicitare.
Citește și Curs valutar. Leul recuperează ușor față de euro și dolar
După dezbaterea succesiunii şi eliberarea certificatului de moştenitor de către un notar public competent, pentru a se realiza transferul de proprietate a acţiunilor defunctului, moştenitorul va depune o cerere către Depozitarul Central, împreună cu alte acte doveditoare ale calităţii de moştenitor. Tariful perceput pentru transferul acţiunilor în contul moştenitorului sau moştenitorilor este de 20 lei pentru fiecare societate la care defunctul deţinea acţiunile ce se transferă.
Moştenitorii acţionarilor din timpul Marii Privatizări trebuie să ştie că, pe lângă acţiunile persoanei decedate, pot primi şi dividendele cuvenite defunctului, care nu au fost încasate (în cazul în care termenul pentru ridicarea lor nu s-a prescris).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...