Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Analiza s-a realizat pe baza informaţiilor publice cuprinse în raportul administratorilor, raportul non-financiar / declaraţia non-financiară sau alte documente similare aferente exerciţiului financiar 2018.
"Problema lichidităţii cu care se confruntă piaţa de capital din România este întreţinută şi de un nivel insuficient de transparenţă a companiilor listate. Acestea trebuie să comunice pe de o parte mai mult şi mai des informaţii care ar putea fi de interes pentru investitori, iar pe cealaltă parte să îmbunătăţească nivelul de calitate al raportărilor anualei, se arată în analiza Innova Project Consulting.
Potrivit sursei citate, realizarea de raportări non-financiare care să furnizeze investitorilor, dar şi altor părţi interesate, informaţii cât mai complete şi relevante despre întreaga performanţă a companiei, stabilită ca şi obligaţie pentru unele dintre companiile listate, " încă nu a ajuns la un nivel de calitate suficient de mare".
Prețul energiei bate toate recordurile! Un nou maxim istoric
De asemenea, multe dintre companiile care au publicat astfel de raportări nu răspund încă în totalitate la cerinţele actului normativ (Ordinul MFP Nr. 1938/2016), având în vedere că nu prezintă procesul prin care s-au identificat informaţiile non-financiare considerate relevante, nu oferă o cheie de citire a performanţei companiei prin includerea unor indicatorii sau nu descriu modul în care sunt gestionate aspectele non-financiare.
"Din păcate, acest lucru nu încurajează şi restul companiilor care nu sunt obligate să publice o raportare non-financiară, cu toate că beneficiile sunt foarte mari. Acestea aleg fie să introducă în Raportul Administratorilor un minim de informaţii sociale şi de mediu, dar care nu furnizează o imagine de ansamblu, fie nu comunică niciun fel de informaţie non-financiară", se spune în comunicat.
Potrivit sursei citate, la nivel internaţional, există dovezi din ce în ce mai mari că emitenţii care publică informaţii de calitate privind performanţa economică, socială şi de mediu, cunoscute şi ca informaţii ESG (Environment, Social and Governance) sunt mai capabile să atragă şi să păstreze investitori pe termen lung, anunță Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...