Multe puncte de trecere a frontierei sunt într-o stare deplorabilă iar cozile devin prea lungi
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România, a solicitat de urgență autorităților să îmbunătățească atât procesele de control la frontieră cât și facilitățile pentru a asigura o circulație fluentă a persoanelor la granițele României.

 ANAT a evidențiat situația actuală de la granițe, care a dus la cozi lungi și așteptări de ore întregi, provocând neplăceri turiștilor la intrarea sau ieșirea din țară.

ANAT consideră această situație inacceptabilă și solicită investiții imediate în infrastructură pentru a evita astfel de situații. Organizația îndeamnă autoritățile să ia măsurile necesare pentru a rezolva această problemă și pentru a asigura o experiență de călătorie fără probleme pentru turiști și vizitatori.

În ciuda eforturilor ANAT de a raporta această problemă autorităților, nu s-a observat nicio îmbunătățire semnificativă până în prezent.

Potrivit sursei citate, Vama Giurgiu şi alte puncte de trecere a frontierei sunt într-o stare jalnică, cu clădiri degradate, lipsa toaletelor şi a apei curente.

"Este imperativ să subliniem importanţa serviciilor de frontieră, care ar trebui să fie rapide, eficiente şi prietenoase pentru turişti şi călători, fie că aceştia intră sau ies din ţară. ANAT solicită autorităţilor responsabile să ia măsuri urgente pentru îmbunătăţirea procesului de control şi facilitarea fluxului de persoane la frontierele României. Este necesară o investiţie imediată în infrastructură şi dotări adecvate, astfel încât să nu mai fim nevoiţi să trăim astfel de umilinţe", subliniază ANAT.

Patronatul reaminteşte că Ministerul Afacerilor Externe din România (MAE) a emis cu doar două zile în urmă o atenţionare de călătorie, avertizând asupra aglomeraţiei de la frontiere, şi arată că avertismentele nu sunt o soluţie.

"ANAT solicită Ministerului Afacerilor Externe să treacă de la avertismente la acţiuni concrete şi să ofere soluţii viabile pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă călătorii. ANAT solicită autorităţilor române să-şi asume responsabilitatea şi să colaboreze cu toate părţile implicate pentru a identifica soluţii durabile. Este esenţial ca toate instituţiile implicate, precum Ministerul Transporturilor, Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Vamală şi alte entităţi relevante, să lucreze împreună pentru a implementa măsuri care să asigure fluiditatea şi eficienţa procesului de trecere a frontierei. În plus, ANAT solicită un dialog deschis şi transparent între autorităţi şi industria turismului, pentru a înţelege nevoile şi provocările cu care se confruntă agenţiile de turism şi turiştii. Doar prin colaborare şi comunicare eficientă putem găsi soluţii adecvate şi durabile pentru problemele cu care ne confruntăm în prezent", se precizează în comunicat.

ANAT solicită ca această situaţie alarmantă să fie tratată ca o prioritate naţională şi să se ia măsuri imediate pentru a rezolva problemele identificate în condiţiile în care România are potenţialul de a fi o destinaţie turistică de top, iar acest potenţial nu trebuie să fie afectat de blocajele şi deficienţele de la frontiere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...


pixel