Musk, de nervi, vrea să închidă accesul europenilor la X, fosta Twitter
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Elon Musk
Elon Musk
Noua lege digitală a Uniunii Europene obligă platformele online să șteargă conținutul ilegal, cum ar fi discursul instigator la ură.

În acest contex, Elon Musk ar intenționas să se retragă din Europa, scrie Business Insider.

Elon Musk ia în considerare retragerea platformei sale online X, fostul Twitter, din Uniunea Europeană, potrivit publicației citate. Acest lucru a fost declanșat de nemulțumirea miliardarului din domeniul tehnologiei față de Legea serviciilor digitale, scrie BI care citează o sursă familiarizată cu compania. Legea privind serviciile digitale obligă marile platforme online să ia măsuri coerente și rapide împotriva discursului instigator la ură, printre altele.

X a primit recent o listă de întrebări din partea Comisiei Europene, care dorește să afle mai multe despre modul în care serviciul își îndeplinește obligațiile. Motivul a fost dovada răspândirii apelurilor la violență și a dezinformării în urma atacului asupra Israelului comis de organizația islamistă Hamas.

Comisarul european Thierry Breton s-a referit, printre altele, la rapoartele privind imagini manipulate și înregistrări de jocuri video care au fost trecute drept înregistrări reale. Musk s-a arătat neînțelegător cu privire la aceste anchete. Încălcările Legii serviciilor digitale sunt pasibile de sancțiuni grele.

Europa blocată

Sursele citate spun că Musk a discutat ca X să nu mai fie disponibil în UE sau să blocheze accesul pentru utilizatorii din regiune.

Miliardarul a concediat mai mult de jumătate din forța de muncă după ce a cumpărat Twitter pentru suma de aproximativ 44 de miliarde de dolari. Echipele responsabile de controlul conținutului au fost, de asemenea, puternic afectate. Miliardarul din domeniul tehnologiei, care are opinii politice de dreapta, a susținut că înainte de preluare Twitter a restricționat prea mult libertatea de exprimare.

Și Meta (fostul Facebook) nu permite serviciului similar cu Twitter, Threads, lansat anul acesta, să funcționeze în regiune, invocând legile digitale ale UE. În cazul Threads, însă, observatorii tind să presupună că motivul este reprezentat de restricțiile privind punerea în comun a datelor de la diferite servicii, chiar și sub umbrela unui singur grup. Normele consacră faptul că pentru aceasta este necesar consimțământul explicit al utilizatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel