Musk renunță la Twitter. ”Va fi CIRC!”, au comentat angajații rețelei sociale
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Elon Musk vrea să impună abonamente plătite utilizatorilor Twitter cu conturi verificate
Elon Musk vrea să impună abonamente plătite utilizatorilor Twitter cu conturi verificate
Elon Musk pare să se fi răzgândit și nu mai vrea să cumpere Twitter. Președintele rețelei sociale a amenințat cu justiția, în timp ce subalternii lui se așteaptă la un nou ”spectacol de circ” din partea miliardarului american. 

Angajații Twitter Inc și-au exprimat neîncrederea, dar și lehamitea, după ce antreprenorul miliardar Elon Musk a declarat că pune capăt unui acord de cumpărare a companiei de socializare, în ceea ce ar putea fi începutul unor luni de dispute juridice.

Inginerii, specialiștii în marketing și alți membri ai personalului companiei au postat rapid pe Twitter meme-uri publice, cum ar fi o cură într-un montagnes russes sau un copil răzgâiat care țipă în telefon, estimând că va fi un nou spectacol de circ cu Elon Musk în rol principal. Alții au glumit pe seama imposibilității de a încălca angajamentele personale.

Angajații și-au exprimat numeroase îngrijorări legate de preluarea Twitter de către Musk, din cauza dorinței acestuia de a reduce numărul de salariați și alte costuri, dar și de a limita munca la distanță.

Acțiune în justiție

În aceste condiții, preşedintele Twitter, Bret Taylor, a afirmat că compania va angaja o acţiune în justiţie pentru "a face respectat acordul" de achiziţionare, după ce Elon Musk a anunţat că va pune capăt acestui acord.

"Consiliul de administraţie al Twitter este hotărât să finalizeze tranzacţia la preţul şi în condiţiile convenite" cu Elon Musk, a spus Bret Taylor într-un tweet, precizând că sunt "încrezători" în şansa lor de a obţine câştig de cauză în faţa instanţei.

Elon Musk, patronul Tesla şi SpaceX, a informat Twitter că reziliază acordul încheiat cu consiliul de administraţie pentru achiziţionarea reţelei sociale din cauza informaţiilor "false şi înşelătoare" despre companie. Într-o scrisoare publicată de jandarmul bursier american, avocaţii săi menţionează că Twitter nu şi-a respectat angajamentele asumate în acord, neoferind toate informaţiile solicitate cu privire la numărul de conturi false şi de spam.

Taxă de reziliere de un miliard de dolari

Potrivit acordului, dacă Twitter sau Elon Musk se retrag din acord, trebuie să plătească celeilalte părţi o taxă de reziliere de un miliard de dolari. 

Elon Musk a cerut în mod repetat informaţii începând din 9 mai, aproximativ o lună după ce a înaintat oferta de achiziţionare a Twitter, pentru a evalua cât de multe dintre cele 229 de milioane de conturi ale companiei sunt false.

Twitter a raportat că în primele trei luni din 2022 conturile false au reprezentat mai puţin de 5% din utilizatorii zilnici activi. Potrivit acordului, dacă Twitter sau Elon Musk se retrag din acord, trebuie să plătească celeilalte părţi o taxă de reziliere de un miliard de dolari. 

Citește și Elon Musk, avertisment: O recesiune este inevitabilă

Miliardarul Elon Musk a declarat marți că o recesiune este „inevitabilă” și probabil ar avea loc mai devreme decât mai târziu, scrie Insider. CEO-ul Tesla a făcut aceste comentarii la Forumul Economic din Qatar, unde a fost întrebat despre evoluția economiei, fiind pus să comenteze afirmațiile făcute de oficialii administrației Biden care au spus că o recesiune în SUA "nu este inevitabilă".

"Ei bine, cred că o recesiune este inevitabilă la un moment dat.", a răspuns Elon Musk. "În ceea ce privește dacă există o recesiune pe termen scurt, cred că este mai probabil decât nu. Presupunând că nu este o certitudine, dar pare mai probabil (să se întâmple) decât să nu".

Evaluarea lui Musk vine în timp ce Wall Street a prognozat șanse mai mari de o recesiune. Goldman Sachs și-a ridicat predicția de recesiune la 30% de la 15% marți. Economistul-șef al Goldman, Jan Hatzius, le-a scris clienților: "Acum vedem că riscul de recesiune este mai mare și mai prelungit"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cât pierd companiile din cauza angajaţilor nefericiţi

Se spune că banii nu pot cumpăra fericirea, însă în...

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...

Comic Con Romexpo 2024. Explozia culturii "Pop&Geek"

Comic Con București 2024 a fost un eveniment dedicat...

Modificare a Codului Muncii, în Senat. Schimbările propuse

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Proiect pentru creşterea contribuţiei la Pilonul II

A fost depusă la Senat o propunere legislativă privind...

Cine se află în spatele mărcii de pantofi Jacques Solovière?

Jacques Soloviere. Un nume care te duce cu gândul la un...

Legea ANL a suferit schimbări majore

Legea ANL a fost recent modificată substanțial.

Ora adevărului pentru patru din cei Șapte Magnifici

Tesla, Meta, Microsoft și Alphabet își vor publica,...

Rețeaua energetică a Ucrainei, mutilată

Sectorul energetic ucrainean a fost extrem de afectat în...

2023, an record pentru încălzirea oceanelor

Potrivit raportului Copernicus, temperatura medie a...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...


pixel