Twitter riscă să devină mahalaua internetului. Mișcarea radicală făcută de Elon Musk
Autor: DCBusiness Team | 27 mai 2023, 18:37
Elon Musk / Ilustrație: Oana Pavelescu
Elon Musk / Ilustrație: Oana Pavelescu
Elon Musk a decis să facă un pas radical în relația cu Uniunea Europeană dar riscă să ducă rețeaua socială în derizoriu.

Elon Musk a decis să retragă Twitter din codul de etică privind dezinformarea al UE, un pact voluntar care grupează principalele platforme sociale, însă comisarul european pentru industrie, Thierry Breton spune că "obligațiile sale rămân" pentru această platformă de socialzare.

Lansat în 2018, codul de practică al UE privind dezinformarea numără aproape în jur de 30 de semnatari, printre care giganții din acest sector, precum Meta, Google, Twitter, Microsoft și TikTok.

De asemenea, codul el acoperă și platforme mai mici, precum și agenții de publicitate și verificatori de fapte și organizații neguvernamentale.

Codul a fost redactat chiar de către actorii din sector și conține zeci de angajamente, cum ar fi o mai bună cooperare cu verificatorii de fapte și nepromovarea actorilor care distribuie dezinformare.

"Poți fugi, dar nu te poți ascunde. Dincolo de angajamentele voluntare, combaterea dezinformării va fi o obligație legală în cadrul DSA (legea serviciilor digitale) începând cu 25 august", a scris Thierry Breton chiar pe contul său de Twitter și a mai adăugat că: "Echipele noastre vor fi pregătite pentru aplicarea legii".

De când a cumpărat rețeaua de socializare, în urmă cu șase luni, miliardarul Elon Musk a relaxat moderarea conținutului problematic, ceea ce pare să fi amplificat vocile unor propagatori notorii de dezinformare pe platformă.

"Dacă (Elon Musk) nu ia în serios codul, atunci este mai bine să plece", declarase vineri pentru AFP un oficial al Comisiei Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ultima zi pentru înscrierea în programul Rabla Local

Ultima şansă pentru cei care deţin o rablă şi vor să...

Uzinele Volkswagen și Audi din lumea întreagă s-au oprit

Miercuri, 27 septembrie, toate uzinele din lumea...

Semne bune din partea economiei Germaniei

Inflația germană a coborât la cel mai scăzut nivel din...

România va produce izotopi medicali și apă grea

SN Nuclearelectrica S.A. şi Laurentis Energy Partners, o...

Furtună pe piața metalelor: Prețurile cresc, stocurile scad

O evoluție care i-a luat, se pare, prin surprindere pe...

Turcia va livra gaze naturale Republicii Moldova

De altfel, Turcia va livra, prin compania Botas, gaze...

Crossuri externe