Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
UBS a anunțat luni că intenționează să finalizeze achiziția Credit Suisse pe data de 12 iunie, transformându-se astfel într-o bancă elvețiană uriașă cu active evaluate la 1,6 mii de miliarde de dolari. Această tranzacție a fost posibilă datorită intervenției guvernului în acest an pentru a salva Credit Suisse, transmite Rador.
UBS se aşteaptă să finalizeze achiziţia Credit Suisse chiar la 12 iunie 2023. La acel moment, Credit Suisse Group AG va fi fuzionat cu UBS Group AG, a transmis UBS printr-un comunicat.
Finalizarea preluării urmează a fi anunţată printr-o declaraţie de înregistrare, ce reflectă acţiunile care urmează să fie emise - fiind declarată în vigoare de către Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA - şi acceptarea sau renunţarea de către UBS la alte condiţii de finalizare, se menţionează în comunicat.
Principala bancă elveţiană a fost de acord pe 19 martie să plătească 3 miliarde de franci elveţieni (3,37 miliarde de dolari) şi să-şi asume pierderi de până la 5 miliarde de franci pentru rivalul său mai mic elveţian, după ce o prăbuşire a încrederii clienţilor a adus-o în pragul falimentului, determinând autorităţile elveţiene să acţioneze pentru a preveni o criză bancară mai largă, potrivit sursei citate.
La data de 31 mai 2023, rezervele valutare la Banca Națională a României au înregistrat o valoare de 53.082 milioane euro, în scădere față de 53.341 milioane euro înregistrate la data de 30 aprilie 2023, informează BNR.
În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:
Intrări de 1.801 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR;alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor;alimentarea contului Comisiei Europene și altele;Ieşiri de 2.060 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR;plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.
Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 6.110 milioane euro.
Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 mai 2023 au fost de 59.192 milioane euro, faţă de 59.355 milioane euro la 30 aprilie 2023.
Plăţile scadente în luna iunie 2023 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 121 milioane euro, informează BNR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...