Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
O a treia mutaţie, pe care Japonia a anunţat-o duminică, ar putea avea un impact asupra răspunsului imun şi ar trebui studiată în continuare, potrivit OMS, care menţionează în buletinul său informativ săptămânal "o variantă îngrijorătoare". "Cu cât virusul SARS-CoV-2 se răspândeşte, cu atât are mai multe oportunităţi de a suferi mutaţii", notează OMS. "Nivelurile ridicate de contaminare semnifică faptul că ar trebui să ne aşteptăm la emergenţa mai multor variante", a precizat organizaţia.
SARS-CoV-2 este virusul responsabil pentru boala COVID-19. Semnalată pentru prima dată către OMS la data de 14 decembrie a anului trecut, varianta britanică VOC 202012/01 a fost identificată în 50 de ţări, teritorii şi zone, a precizat agenţia sanitară a ONU.
Rezultatele testelor demonstrează o distribuţie în funcţie de vârstă şi gen similară cu cea a altor variante aflate în circulaţie. Datele rezultate din monitorizarea contactelor indică "o transmisibilitate mai mare atunci când cazul de referinţă este al variantei de tulpină".
Citește și Americanii au găsit RĂSPUNSUL! Așa a apărut SARS-CoV-2
Varianta identificată în Africa de Sud, 501Y.V2, semnalată pentru prima dată la data de 18 decembrie a anului trecut, a fost detectată până în prezent în 20 de ţări, teritorii şi zone. "Din investigaţiile preliminare şi în curs de desfăşurare în Africa de Sud, este posibil ca varianta 501Y.V2 sa fie mai transmisibilă decât variantele care circulau anterior în Africa de Sud", a notat OMS în buletinul său publicat marţi seară.
"În plus, în timp ce această nouă variantă nu pare să provoace o forma mai gravă a bolii, creşterea rapidă a numărului de cazuri observate exercită o suprasolicitare a sistemelor sanitare", menţionează organizaţia. Amploarea răspândirii geografice a celor două variante este probabil subestimată, adaugă OMS, acestea fiind descoperite în state dotate cu o capacitate de secvenţiere a virusului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...