Nancy Pelosi. Donald Trump este "un pericol evident şi imediat"
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Trump trebuie să plece, a declarat Pelosi
Trump trebuie să plece, a declarat Pelosi
Donald Trump este "un pericol evident şi imediat" pentru SUA şi "trebuie să plece", a declarat miercuri lidera democraţilor din Congres, Nancy Pelosi, în deschiderea dezbaterilor asupra punerii sub acuzare a preşedintelui american în exerciţiu, informează AFP.

"Preşedintele SUA a incitat la această insurecţie, la această rebeliune armată", a explicat ea cu referire la asaltul împotriva Capitoliului care a avut loc pe 6 ianuarie. "El trebuie să plece, el este un pericol evident şi imediat împotriva naţiunii pe care o iubim cu toţii", a spus Pelosi.

"Scopul vostru a fost mereu de a-l ataca pe preşedinte, nu contează motivul. Este o obsesie", a replicat congresmanul republican Jim Jordan, unul dintre cei mai fideli "trumpişti".

Congresul SUA a început miercuri dimineaţa dezbaterile cu privire la punerea sub acuzare a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, acuzat că a încurajat asaltul asupra Capitolului la Washington care s-a soldat cu cinci morţi.

Citește și Trump: Al 25-lea amendament NU prezintă niciun RISC pentru mine

Votul asupra actului de acuzare este aşteptat să aibă loc în jurul orei 15:00 (20:00 GMT) în Camera Reprezentanţilor. Rezultatul votului - care nu suscită mari îndoieli întrucât democraţii deţin majoritatea în Cameră - va marca declanşarea oficială a procedurii de destituire împotriva celui de-al 45-lea preşedinte al SUA.

Donald Trump ar putea deveni astfel primul preşedinte american care să fie pus sub acuzare de două ori în Congres în cadrul unei proceduri de destituire. Dezbaterile de miercuri au fost unele aprinse. Congresmanul democrat Ilhan Omar l-a calificat pe Donald Trump drept "tiran". "Nu putem pur şi simplu să întoarcem pagina şi să nu facem nimic", a declarat el.

În opinia deputatei republicane Nancy Mace, Congresul trebuie să ceară ca preşedintele să fie tras la răspundere pentru faptele sale, însă a întreprinde această procedură "în grabă" este iresponsabil. Dacă în timpul "afacerii ucrainene", în urmă cu un an, actul de "impeachment" nu a primit niciun singur vot din partea republicanilor, de data aceasta mai mulţi membri ai "Grand Old Party" au anunţat că se vor ralia democraţilor în demersul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

INS. Scădere majoră a industriei extractive

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% în...

Chirițoiu: Trebuie blocate investițiile companiilor nocive

România are un cadru legal de verificare a...

TikTok introduce noi funcții

TikTok anunţă că actualizează Regulile Comunității și introduce noi funcții...

Atacul Iranului: Reacția pieței petrolului este „surprinzătoare”

Reacția pieței petrolului la recentul atac al Iranului...

Benzina mai scumpă decât ieri. Cât costă litrul de motorină

Putem vorbi despre o ușoară reașezare a prețurilor, care...

Site-urile neautorizate în România vor fi blocate

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are în...

Criza energetică „a rămas în urma noastră”

Este ceea ce afirmă plin de convingere Nicolas Mougeot,...

Inflația României, cea mai mare din UE și în luna martie

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în...


pixel