NASA a găsit-o! Este STRANIE, NECUNOSCUTĂ, dar asemănătoare
Autor: Simona Haiduc | 19 iun, 19:48
Experții de la NASA sunt cu adevărat fericiți
Experții de la NASA sunt cu adevărat fericiți
Experții americani de la Jet Propulsion Laboratory, structură aparținând NASA, au făcut o descoperire uimitoare: exoplaneta TOI-1231 b, care orbitează o stea pitică M. Exoplaneta se află la nouăzeci de ani lumină de Pământ și are o atmosferă ce poate fi foarte asemănătoare cu cea a Pământului, se arată într-un articol publicat în Atronomical Journal.

TOI-1231 b este o formațiune spațială cu un climat favorabil și o perioadă de rotire în jurul stelei sale egală cu douăzeci și patru de zile terestre. Deși planeta este foarte aproape de steaua ei, de opt ori mai aproape decât Pământul de Soare, temperatura de suprafață estimată suportabilă: aproximativ șaizeci de grade Celsius. Cam cald, dar merge!

Toate acestea fac din TOI-1231b planeta ideală pentru studierea atmosferei dintre toate exoplanetele descoperite până în prezent. Există posibilitatea ca în straturile superioare ale atmosferei să existe nori, au spus cercetătorii. Dacă acest lucru este confirmat, atunci este posibil ca pe planetă să existe apă.

Citește și NASA va sta cu OCHII pe toate NENOROCIRILE de pe Terra

Pat Brennan de la Exoplanet Exploration Program consideră că, ”deși această planetă este nelocuibilă din cauza dimensiunii sale, ar putea oferi oamenilor de știință șansa de a studia o planetă care orbitează atât de aproape de stea. Acest lucru ne va permite să o comparăm cu lumi similare din alte părți ale galaxiei, dar și să înțelegem mai bine procesul de formare a exoplanetelor și a sistemelor planetare, inclusiv a noastră".

G Ad:

 

Ştiri Recomandate

LOTO. Numerele NOROCOASE la tragerea de Duminică, 01/08

Duminică, 1 august, au avut loc noi trageri Loto 6/49,...

COZI de kilometri, pe Valea Prahovei. Unde sunt PROBLEME

Valori ridicate de trafic se înregistrează duminică pe...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro