NASA, exercițiu de simulare a unui impact cu asteroizi. Conferință pentru Apărarea Planetară
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
În această săptămână, membrii Biroului de coordonare a apărării planetare ai NASA vor participa la un „exercițiu în masă” pentru a simula un scenariu de impact cu un asteroid.

La acest exercițiu fictiv participă mai multe agenții americane.

Scenariul de impact fictiv va avea loc în timpul celei de-a 7-a Conferințe de Apărare Planetară IAA, găzduită de Oficiul Națiunilor Unite pentru Afaceri Spațiale Ulterioare în cooperare cu Agenția Spațială Europeană și va evolua pe parcursul celor cinci zile ale conferinței, care a început luni, 26 aprilie. 

Până în prezent, NASA a participat la șapte scenarii de impact - patru la conferințele anterioare de apărare planetară (2013, 2015, 2017 și 2019) și trei împreună cu Agenția Federală de Management al Urgențelor (FEMA). Exercițiile comune NASA-FEMA au inclus reprezentanți ai altor agenții federale, inclusiv Departamentele Apărării și de Stat.

Citește și: Armaghedon. Asteroidul Apophis. NASA a făcut anunțul

„Exercițiile ipotetice de impact cu asteroid ne oferă oportunități de a ne gândi la modul în care am răspunde în cazul în care un asteroid considerabil are o șansă semnificativă de a avea impact asupra planetei noastre”, a spus dr. Paul Chodas, director CNEOS. „Detaliile scenariului - cum ar fi probabilitatea impactului asteroidului, unde și când s-ar putea produce impactul - sunt comunicate participanților într-o serie de pași pe parcursul zilelor conferinței pentru a simula modul în care ar putea evolua o situație reală.”

Conferința de apărare planetară și exercițiul acesteia servesc drept precursori ai lansării testului NASA de redirecționare a unui asteroid (DART), care este prima demonstrație reală a unei tehnologii de deviere a asteroidului și prima misiune de testare a programului de apărare planetară al agenției. DART este programat să se lanseze la sfârșitul acestui an și va avea impact asupra asteroidului Dimorphos în toamna anului 2022 pentru a-și schimba orbita în spațiu, ceea ce ar putea fi o tehnică cheie pentru atenuarea unui asteroid potențial periculos aflat pe un traseu de coliziune cu Pământul dacă ar fi descoperit unul în viitor. 

„DART va fi primul test pentru apărarea planetei, iar datele obținute după impactul lui Dimorphos vor ajuta oamenii de știință să înțeleagă mai bine o modalitate prin care am putea devia un asteroid potențial periculos”, a declarat Andrea Riley, directorul programului DART al NASA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel