NASA vrea să realizeze ceva namaivăzut pe Lună
Autor: Simona Haiduc | 19 oct, 07:23
O tehnologie pentru Lună, dar extraordinară și pentru Terra
O tehnologie pentru Lună, dar extraordinară și pentru Terra
Un nou studiu publicat de NASA analizează posibilitatea de a construi o rețea WiFi pe suprafața satelitului natural al Pământului. Scopul: de a remedia lipsa accesului la Internet în anumite zone ale Statelor Unite și ar putea contribui la viitoarele misiuni Artemis.

„Ar fi o mare oportunitate de a dezvolta soluții la provocările cu care ne confruntăm când trimitem astronauți pe Lună ca parte a proiectului Artemis, abordând în același timp o problemă socială tot mai acută în orașele noastre”, a declarat Mary Lobo, de la Centrul de Cercetare Glenn al NASA.

Dezvăluit anul trecut, Programul Artemis se va derula în câteva etape: o misiune fără pilot în jurul Lunii până la sfârșitul anului, un zbor uman în 2023 și aselenizare în 2024. Pentru a evalua modul în care o astfel de rețea ar putea fi construită pe Lună, echipa Compass Lab de la Centrul de Cercetare Glenn al NASA a evaluat modul în care o rețea terestră ar putea funcționa într-un cartier din apropiere din Cleveland, a declarat unul dintre autorii proiectului, Steven Oleson, pentru Business Insider. 

Specialiștii au comparat o zonă a suprafeței lunare cu o zonă din jurul Cleveland pentru a aborda provocările tehnice asociate conectivității WiFi în zona locală. Deși echipamentul nu este același datorită diferențelor dintre mediul terestru și cel lunar, frecvențele WiFi ar putea fi aceleași ca pe Pământ, a apreciat Oleson.

"Inginerii au descoperit că atașând routere WiFi pe aproximativ 20.000 de lampadare sau stâlpi de înaltă tensiune din Cleveland, fiecare gospodărie dintr-un anumit cartier ar putea avea acces la Internet", a spus managerul Compass Lab.

G Ad:

Citește și Demonstrat științific: AXA RĂULUI există în Univers

Plasând routerele la 100 de metri unul de celălalt, o familie formată din patru membri ar putea beneficia de o viteză de descărcare de aproximativ 7,5 megați pe secundă. "Un astfel de serviciu le-ar permite utilizatorilor să aibă acces la internet de bază pentru școala online, pentru efectuarea de operațiuni bancare și pentru cumpărături și pentru a accesa informații prin internet. Nu va fî însă suficient pentru difuzarea de videoclipuri sau pentru jocuri”, a adăugat Steven Oleson.

Cercetătorul a spus că rezultatele studiului vor fi furnizate planificatorilor NASA pentru viitoarele misiuni Artemis și pentru eventuala proiectarea viitoarelor tabere de bază. „Am prezentat tehnologia noastră și celor de la NASA care trebuie să adapteze echipamentele WiFi la condițiile extreme ale mediului lunar, inclusiv praf și temperaturi extreme”, a conchis Steven Oleson.

Ştiri Recomandate

Horoscop. Decembrie, luna SUCCESULUI pentru aceste zodii

Ultima lună a anului 2021 va fi o perioadă puternică din...

COVID-19. Indignare la OMS: Așa nu mai merge! Trebuie făcut

În actuala conjunctură a pandemiei este prioritar "să...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro