NATO are PLANUL. Cum poate fi Rusia învățată minte

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
SUA, avertisment pentru Rusia: Vom răspunde AGRESIV, dacă vor folosi arme chimice în Ucraina
SUA, avertisment pentru Rusia: Vom răspunde AGRESIV, dacă vor folosi arme chimice în Ucraina
Scenariul unui atac preventiv al Alianței Nord-Atlantice asupra regiunii ruse Kaliningrad presupune lichidarea a patru ținte principale din zona respectivă, scrie Over Defence, folosind datele organizației americane Center for Naval Analyses (CNA).

Conform publicației, este vorba despre distrugerea instalațiilor de lansare a rachetelor balistice cu rază mică de acțiuni, capabile să transporte focoase nucleare (sunt avute în vedere în special rachetele Iskander), deteriorarea navelor de război și a infrastructurii Flotei Mării Baltice, distrugerea sistemelor de rachetă antiaeriană desfășurate la sol (S-400 ”Triumf”) și ”lichidarea trupelor ruse din Kaliningrad cu scopul asigurării securității în țările baltice și Coridorul Suwalski”.

Autorul articolului precizează că succesul operațiunii, unde un rol central îl vor juca Forțele Armate ale Poloniei, va fi asigurat de ”viteza de acțiune și de factorul surpriză”. ”Forțele deplasate la granița rusă trebuie să traverseze o zonă de pădure deasă, presărată cu numeroase lacuri”, descrie semnatarul materialului din Over Defence. Dar, continuă analistul, dacă rușii prind de veste și, reușesc în timp util să unitățile de artilerie din orașul Gusev și să declanșeze o perdea de foc, polonezii ar putea fi opriți înainte să traverseze frontiera”. 

Pentru distrugerea rachetelor Iskander se propune folosirea experienței acumulate în războiul din Golful Persic, unde au fost distruge instalațiile de lansare R-17, precum și un atac cu rachete asupra depozitelor de muniție. 

Pentru scoaterea, practic, din acțiune de Flotei Mării Baltice a Rusiei ar putea fi folosite, conform publicației, rachetele norvegiene Naval Strike Missile și obuziere autopropulsate de 155 mm. „În acest caz, Flota Mării Baltice a Rusiei ar putea fi lichidată pe termen lung. Incapabile să iasă din Baltiisk și vulnerabile la un atac de artilerie, infrastructura portuară și navele vor deveni inutile”, susține Over Defence.

Citește și ȘOC și GROAZĂ. ”Armata Roșie a lui Stalin” a invadat Norvegia

Pentru distrugerea sistemelor de apărare antiariană, în special S-400 ”Trumf”, se propune utilizarea sistemelor de lansare cu rachete multiple WR-40 Langusta, ce pot fi ghidate cu ajutorul dronelor. Aceste manevre vor deschide calea atacurilor aeriene asupra unităților militare și tehnicii de luptă de la sol”. 

”Ultimul pas spre victoria decisivă a NATO în regiune și spre îndeplinirea misiunilor strategice îl reprezintă lichidarea ultimelor elemente armate rămase în Kaliningrad. Orice acțiuni capabile să slăbească armata rusă în primele zile ale oricărui conflict, pot avea o importantă determinantă pentru un viitor război în Europa Centrală”, se arată în articol.

Oricum, subliniază autorul materialului, în momentul de față, ”un război de anvergură reprezintă un scenariu puțin probabil”, având în vedere cu precădere ”situația financiară a Rusiei, într-atât de fragilă încât exclude posibilitatea unei participări de durată la un conflict”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel