NATO promite O PLOAIE de rachete hipersonice
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
''O rachetă a fost lansată din Gaza spre teritoriul israelian'', a indicat armata într-un mesaj adresat presei. Contactată de AFP, o purtătoare de cuvânt a armatei a precizat că proiectilul a căzut pe un teren viran, în sudul ţării.
''O rachetă a fost lansată din Gaza spre teritoriul israelian'', a indicat armata într-un mesaj adresat presei. Contactată de AFP, o purtătoare de cuvânt a armatei a precizat că proiectilul a căzut pe un teren viran, în sudul ţării.
Până în anul 2030, avioanele de asalt din generația a patra vor reprezenta mai mult de 80% din echipamentul de luptă al Alianței Nord-Atlantice, informează publicația Jane's 360, citând o declarație făcută în acest sens de vice-amiranul forțelor aeriene britanice (Royal Air Force), Simon Rochelle, sfătuind conducerea NATO să nu-și pună toate speranțele în avionul american F-35.

Rochelle a atras atenția că, dacă NATO consideră că această mașină a americanilor, deosebit de performantă, e adevărat, va rezolva toate problemele, se înșeală. În cazul unui potențial conflict de proporții, țările Alianței vor pierde dacă nu vor gândi în perspectivă.

Iată de ce, a continuat el, este nevoie de mai multe avioane de luptă din generația a patra. ”Acum imaginați-vă cum toate aceste avioane lansează mii de rachete hipersonice”, a spus înaltul ofițer în cadrul Air & Space Power Conference (ASPC), eveniment organizat la Londra.

Potrivit afirmațiilor sale, Royal Air Force a început deja să studieze tehnologiile hipersonice, scopul declarat fiind acela de a spori capacitatea de contraatac a avioanelor de asalt din generația a patra la amenințările din aer și de la sol.

Citește și Cum se asamblează cel mai scump avion de luptă din lume. Merită văzut VIDEO

Este vorba, printre altele, de crearea de motoare hipersonice, dar și a patru tipuri de rachete hipersonice din clasa ”aer-aer”, capabile să fie lansate din avionele aflate deja în exploatare, dar și de la bordul celor mai moderne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel