Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, este așteptată la Galați, pe 27 noiembrie, unde, vrea să vadă foarte multe lucruri, după cum a precizat Puiu Lucian Georgescu, rectorul Universității ”Dunărea de Jos”.
Nimeni nu face nimic în locul nostru
”Problema noastră este timpul. Avem doar câteva ore în care să arătăm cât mai multe lucruri, pentru că avem cu adevărat ce arăta. Vor fi câteva obiective cofinanțare de Uniunea Europeană, câteva locuri de istorie, noul pod. Avem ce arăta. Și trebuie să ne mândrim. Pentru că, dacă nu spunem noi, dacă nu punem noi pe masă ce am făcut, ce știm să facem și ce vrem să facem, nu ne face nimeni imagine și nici reclamă, nici nu ne va deschide nimeni vreo ușă”, a spus rectorul Universității ”Dunărea de Jos”.
Mare concentrare de proiecte
”Începeți cu vaporul care este unic în Europa”, a sugerat jurnalistul Bogdan Chirieac, amintind că este vorba despre o navă de cercetare. ”Va fi unul dintre obiective. Acum suntem în tratative pentru a concentra prezentările locale. Există chiar o propunere ca la adunare să participe toți președinții de Consilii județene și primarii de reședință de județi din toată regiunea de sud-est, pentru că este o concentrare mare de proiecte europene”, a detalia Lucian Georgescu.
Poate face enorm de multe analize
Oricum, a adăugat el, ”se vor aduna pe vapor, în sala de conferințe. Vom încerca să îmbinăm utilul cu plăcutul. Adică să facem prezentările principale pe navă, pentru că avem toate condițiile, și nava să fie în marș”. Deci, a dorit Bogdan Chirieac să lămurească lucrurile, ”vă plimbați pe Dunăre, să vadă și Uniunea Europeană pe ce a dat banii”. Exact, a confirmat invitatul din platoul interviurilor DCNews.Nava noastră, a completat rectorul Universității ”Dunărea de Jos”, ”poate face enorm de multe analize și poate să facă din atmosfera superioară până în prima parte a sedimentului. Deci face solid, fund de apă, apă, sol, sediment, aer, atmosferă, gaze cu efect de seră, poluarea atmosferei și așa mai departe. În plus, este un super-laborator mobil, cu o autonomie de 1000 de kilometri. O chestie rară și interesantă”, a subliniat Lucian Georgescu.
Nimeni nu a mai făcut așa ceva vreodată
Potrivit spuselor sale, se analizează ideea de a face filme documentare, după modelul celor ”ale lui Jaques Yves Cousteau. El a făcut pe Ocean, cu renumita sa navă Calypso, noi o să facem pe Dunăre. Pentru că pe Dunăre nu a făcut nimeni niciodată. Nimeni. Nici viața vapor, nici viața pe apă, nici viața pe Dunăre, nici echipă internațională cu 10 cercetători prezenți tot timpul acolo”, a ținut să sublinieze profesorul Georgescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Revolut lansează o nouă...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...