Sprijin pentru plata facturilor la curent 2025–2026: condiții și excluderi
Statul reia sprijinul pentru...
Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat marți, printr-o postare pe Facebook, schimbări majore în conducerea Direcției Regionale Antifraudă Fiscală (DRAF) București, ca urmare a unei serii de discuții cu noul președinte al ANAF. În total, 9 din cele 15 persoane cu funcții de conducere au fost demise, pe fondul acuzațiilor de inacțiune în fața evaziunii fiscale.
„Am discutat în detaliu cu noul Președinte ANAF despre necesitatea de a întări acțiunile instituției împotriva evaziunii fiscale”, a transmis Nazare, subliniind că lipsa de reacție nu mai este tolerată.
Cine a fost schimbat
Potrivit ministrului, decizia președintelui ANAF a vizat demiterea mai multor persoane aflate în funcții-cheie în structura regională de control antifraudă din Capitală:
Inspectorul General Adjunct Antifraudă;
2 Inspectori șefi de Direcție din cadrul Direcției de Control Antifraudă 1;
6 Inspectori șefi de Serviciu din cadrul serviciilor de control antifraudă.
Este una dintre cele mai ample reorganizări operate la vârful unei direcții regionale din cadrul ANAF în ultimii ani, într-un context în care presiunea pentru combaterea evaziunii fiscale s-a intensificat pe fondul măsurilor de ajustare bugetară.
Nazare: „ANAF trebuie să fie parte a soluției, nu parte a problemei”
Mesajul transmis de ministru este unul tranșant: „Inacțiunea, tergiversarea și lipsa de reacție nu mai pot fi tolerate. Este inacceptabil ca semnalele evidente privind evaziunea fiscală să fie ignorate de cei care sunt plătiți să le combată”.
Ministrul Finanțelor a transmis clar că mandatul actualei conduceri ANAF este unul de acțiune și de responsabilitate: „ANAF trebuie să devină parte a soluției, nu parte a problemei”.
Contextul: presiune pentru creșterea colectării
Reorganizarea DRAF București vine într-un moment în care Ministerul Finanțelor a anunțat o serie de măsuri fiscale dure, menite să reducă deficitul bugetar. În acest context, eficiența ANAF în combaterea evaziunii și în colectarea veniturilor devine esențială pentru reechilibrarea finanțelor publice.
Schimbările operate în Direcția Antifraudă București sunt văzute ca un semnal clar că toleranța față de ineficiență a fost epuizată la cel mai înalt nivel al Ministerului Finanțelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statul reia sprijinul pentru...
Judecătorii CCR ar putea rămâne...
România nu pierde niciun euro...
Banca Națională a României a...
e-Factura, amânată pentru micii...
Ministrul Finanțelor anunță...
Vijeliile au făcut ravagii:...
AUR atacă la Curtea...
Printre cele mai sensibile...
Prima moţiune de cenzură cu care s-a confruntat Guvernul...
Declarația SAF-T pentru iunie...
Leul s-a apreciat luni, 14...
Creșterea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) are...
Prețurile carburanților pe 14...
ROBOR și IRCC, în scădere...
Guvernul pregătește eliminarea unor scutiri și deduceri...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Proiectul noii legi a...
E.ON Drive Infrastructure...
Administraţia Naţională de...
Decizia Curții Constituționale...