NEBUNIE la burse! Paul Krugman: Goana după momentul oportun
30 iul, 15:08, de  Simona Haiduc
Investitorii americani sunt stăpâniți parcă de un fel de panică, o teamă supremă să nu scape momentul oportun pentru o tranzacție bănoasă. O stare de spirit total contraproductivă ce-i determină pe mulți să investească în companii îndoielnice. Pe piețele bursiere din Statele Unite, dar nu numai, s-a instaurat o adevărată nebunie, consideră Paul Krugman, laureat al Premiului Nobel pentru Economie.
Toți sunt cuprinși de stare inexplicabilă
Toți sunt cuprinși de stare inexplicabilă

”Este greu să scapi de sentimentul că se întâmplă o manie, că piața este dominată de frica de a nu scăpa prilejul”, a explicat Krugman într-un interviu pentru postul de televiziune CNBC. ”Când vezi cum oamenii bagă bani în acțiunile unor companii falimentare, precum Hertz, singurul lucru ce-ți vine în minete este că se întâmplă un fel de nebunie”, spune renumitul analist, autor a numeroase cărți și studii științifice. 

În opinia lui, investitorii americani nu conștientizează încă amploarea pierderilor uriașe provocate economiei de pandemia de coronavirus. Krugman spune că, deși SUA sunt lideri la numărul de decese, dar și noi cazuri de îmbolnăviri, deși rata șomajului atinge cote alarmante, iar cheltuielile bugetare pentru redresarea economică, pentru susținerea pieței muncii și pentru necesarul sistemului sanitar, sunt, practic, fără precedent, piața americană de acțiuni urcă. 

Citește și Paul Krugman: Până la o nouă catastrofă, zilele sunt numărate

Numai în ultima lună indicele Standard&Poors 500 a crescut cu 5,4%, indicele tehnologic NASDAQ Composite, cu 5,3% în același interval de timp.  

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Bill Gates spune cât va dura pandemia de Covid-19

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a făcut mai multe...

Vladimir Putin: Fiica mea s-a inoculat cu noul vaccin

Vladimir Putin a declarat cu puțin timp în urmă că una...

Adrian Câciu: V-au amanetat pe toți și nu v-ați prins

Analistul Adrian Câciu afirmă că datoria publică a...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro