Negocierile Rusia-Ucraina, un pas înainte, doi înapoi
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Negocierile se desfășoară anevoios / Foto: Telegram
Negocierile se desfășoară anevoios / Foto: Telegram
Veștile privind negocierile dintre Rusia și Ucraina vin din partea oficialilor ruși care spun că procesul este foarte anevoios.

Negocierile dintre Rusia şi Ucraina au avansat pe teme secundare, dar stagnează asupra subiectelor politice principale, anunţă un oficial de la Moscova, citat de cotidianul Le Figaro.

"Poziţiile converg asupra punctelor secundare. Dar, în principalele teme politice, nu avansăm", a declarat Vladimir Medinski, şeful delegaţiei ruse în negocierile pentru oprirea confruntărilor militare din Ucraina.

"Noi insistăm pentru un tratat complet, care, în plus faţă de statutul de neutralitate al Ucrainei, să prevadă o serie de poziţii esenţiale pentru ţara noastră - demilitarizarea, denazificarea, definirea şi recunoaşterea statutului Crimeei şi Donbasului, precum şi o serie de alte poziţii (...). Partea ucraineană se concentrează în primul rând pe obţinerea unor garanţii de securitate din partea unor ţări terţe în contextul neaderării la NATO. Este o poziţie total de înţeles", a subliniat Vladimir Medinski, citat de agenţia Interfax.

La rândul său, Mihailo Podoliak, consilier prezidenţial şi şeful delegaţiei ucrainene, a acuzat Rusia că vrea să prelungească războiul în Ucraina.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat vineri că Ucraina și Rusia par să aibă poziţii convergente asupra a patru din cele șase subiecte abordate la negocieri, precizând că dezacordurile se menţin asupra statutului teritoriilor separatiste şi al regiunii Crimeea, anexată de Rusia în 2014, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel